Finnish

In our Finnish classes, you need to be able to speak and understand Danish, as instructions are given in Danish.

 

Information about Finnish classes is mainly in Danish.

See Finnish courses

Finsk 2

Start: Tuesday 7 February
Tue 17:15-18:55
Teacher:
cand.phil. Sirpa Sinikka Bode
Price:
kr. 1475 (kr. 1320)
Class no.:
3225-17
Period:
07.02.2017 to 16.05.2017
Location:
Vognmagergade 8, 1st floor
Room:
V124
Time:
Tue 17:15-18:55
Lessons:
26
På Finsk 2 fokuserer vi på at aktivere og bruge det, du allerede har lært, og på at lære nyt ordforråd og grammatik til dagligdags dialoger. Vi bruger dagens tekst samt grammatiske øvelser som støtte. Vi skal tale om emner som arbejdslivet, lægebesøg, bager, supermarked, kiosk og restaurantbesøg samt ishockey match og svømmehal. Vi arbejder videre med grammatik som fx forskellige typer af verber og kasusbøjninger til og med flertal. Kurset passer til dig, der har taget Finsk 1 på Studieskolen eller har tilsvarende kundskaber.
Lærebog: Heikkilä og Majakangas: Hyvin menee! 1. Du kan købe bogen på cdon.dk. Vi beder dig køben bogen inden kursusstart..

Finsk samtale (A2-B1)

Start: Thursday 9 February
Thu 17:15-18:55
Teacher:
BA Helli Skærbak
Price:
kr. 2510 (kr. 2370)
Class no.:
3227-17
Period:
09.02.2017 to 04.05.2017
Location:
Vognmagergade 8, 4th floor
Room:
V432
Time:
Thu 17:15-18:55
Lessons:
24
Et samtalekursus, hvor du bliver bedre til at tale og udtrykke dig på finsk i dagligdagen. Du opbygger et godt, praktisk ordforråd, du kan bruge, når du rejser i Finland, og når du taler med finner generelt. Du lærer også om forskellige sider af finsk kultur og samfundsforhold i Finland. Kurset er for dig, der allerede kan danne enkle sætninger på finsk.
Underviseren uddeler materialet på holdet, og det er inkluderet i kursusprisen.
6-12 kursister.
Sirpa Bode
Sirpa Bode


Sirpa Sinikka Bode er cand.phil. i finsk fra Københavns Universitet. Hun har finsk som modersmål og arbejder som freelance oversætter, lærer og sprogkonsulent. Sirpa er en rutineret finsklærer, der gerne bruger forskellige metoder i sin undervisning. Hun er glad for grammatik, men samtidig god til at formidle den, så kursisterne ikke altid opdager, at de er gang med at terpe grammatik.

 

Sirpa anbefaler:

Lær mere finsk – Mange af skolens kursister har finner i deres familie eller finske venner eller kollegaer. Det er som regel på besøg i Finland, at en udlænding finder ud af, hvor meget sjovere det ville være at kunne lidt finsk. Finner er også begejstrede, hvis en udlænding viser interesse for deres kultur og eksotiske sprog.

Litteratur – Viderekomne kursister kan for eksempel prøve at vælge en oversat bog. Aktuelle bøger er Sofi Oksanens stærke bestseller Renselse (Puhdistus) og Leif Davidsens På udkig efter Hemmingway (Kuubalaista verta). En anden mulighed er Karen Blixens Den afrikanske farm (Eurooppalaisena Afrikassa), som Sirpa fandt på Karen Blixen museet).
Det er en god idé at anskaffe eller låne eksemplarer af bøgerne på begge sprog og så gennemgå dem, afsnit efter afsnit, først på eget sprog og derefter at læse dem på finsk. Der er mange andre forfattere, der er oversat til dansk eller til finsk.

Sirpa motto er: Hvis en finne kan lære dansk, kan en dansker også lære finsk!
Helli Skærbæk
Helli Skærbæk

Helli Skærbæk har finsk som modersmål og har en BA i finsk og kunsthistorie fra Helsingfors Universitet.  
Helli nåede kun at være gymnasielærer i Finland i et år, før hun flyttede til Danmark. Her tog hun bibliotekareksamen - og har siden brugt sine færdigheder på Roskilde Universitetsbibliotek. Helli har udført nogle oversættelsesopgaver og fungeret som tolk ved et par lejligheder.

Finland, og især Lapland, har fortsat tag i hende - så hun drager mindst én gang om året på skiferie til Lapland. Hun vil også meget nødigt snydes for Midnight Sun Film Festival - i ugen op til Skt. Hans - i Sodankylä (200 km nord for Rovaniemi).