Chinese

In our Chinese classes, you need to be able to understand basic Danish, as there will be some instructions in Danish.

 

Information about Chinese classes is only in Danish.

Chinese courses

Kinesisk 1 - for begyndere

Start: Thursday 9 February
Thu 18:30-20:10
Teacher:
Binbin Gong
Price:
kr. 1935 (kr. 1720)
Class no.:
3250-17
Period:
09.02.2017 to 22.06.2017
Location:
Borgergade 12, 1st floor
Room:
120
Time:
Thu 18:30-20:10
Lessons:
36
Har du aldrig lært kinesisk før? Kan du kun sige 'nihao'? Så skal du vælge Kinesisk 1.
Du lærer at udtale kinesisk og at præsentere dig selv og din familie. Du lærer også at stille enkle spørgsmål som hvem, hvad, hvor, hvor mange - og at svare på dem.
Vi har fokus på praktisk dagligdags sprog, og vi øver meget samtale i klassen. Du får også det første indblik i kinesisk kultur.
Lærebog: C. Nielsen og L. Bech: Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere . Vi beder dig anskaffe bogen, inden kurset starter. Du kan med fordel købe den på shop.systime.dk.

Kinesisk 2

Start: Tuesday 7 February
Tue 17:00-18:40
Teacher:
Elisabeth Chung
Price:
kr. 1935 (kr. 1720)
Class no.:
3251-17
Period:
07.02.2017 to 13.06.2017
Location:
Borgergade 12, 1st floor
Room:
122
Time:
Tue 17:00-18:40
Lessons:
36
Kurset er velegnet for dig, hvis du tidligere har deltaget i Studieskolens begynderkursus, eller hvis du på anden vis har lært lidt kinesisk. Du har lært udtale og simpel sætningsopbygning, og du kan tale lidt om dig selv. Du lærer at fortælle, hvad du laver i løbet af en dag. Du lærer at spørge om og vise vej. Du lærer at føje tid og sted til de handlinger, du beskriver. Du vil være i stand til at sige, hvad du gerne vil og skal.
Vi har fokus på praktisk dagligdags sprog og vi øver meget samtale, men simple kinesiske tegn vil også blive introduceret. Du får indblik i kinesisk kultur via sproget og kultursiderne i bogen, men også via diskussion og videndeling på holdet.
Lærebog: C. Nielsen og L. Bech: Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere (stk. 6-9). Vi beder dig anskaffe bogen, inden kurset starter. Du kan med fordel købe den på shop.systime.dk.

Kinesisk 6

Start: Tuesday 7 February
Tue 17:00-18:40
Teacher:
cand.mag. Camilla Zhu
Price:
kr. 1935 (kr. 1720)
Class no.:
3253-17
Period:
07.02.2017 to 20.06.2017
Location:
Borgergade 14, 1st floor
Room:
131
Time:
Tue 17:00-18:40
Lessons:
36
For dig, der har lært at klare de fleste dagligdagssituationer på kinesisk. Du ved, hvordan sproget er bygget op, kan anvende konstruktioner som yinwei-suoyi, li-yuan/jin, udtrykke forskellige grammatiske tider med guo, le, yiqiam, yihou, og kan tale om emner som at købe ind, shopping, finde vej og sport.
På Kinesisk 6 bliver du i stand til at udtrykke dig bedre. Du lærer at tale om, hvad du synes er sjovt at lave i din fritid - fra musik og film til mad og rejser. Du lærer at beskrive, hvordan tingene foregår, og du lærer mere grammatik. Vi har fokus på at bruge sproget og øver
meget samtale.
Lærebog: Kinesisk 2 - Kinesisk sprog for begyndere (kapitel 15-19). Vi beder dig anskaffe bogen, inden kurset starter. Du kan med fordel købe den på shop.systime.dk.

Contact us

Please call Louise Madsen at 33 18 79 30 or send an email if you have questions regarding the courses.

Send a mail

SØNDAGSSALON: Chinese is not that difficult

People say Chinese is the hardest language to learn and it IS true that Chinese characters can appear quite close to “broken windows”; It is true that speaking a tonal language as Chinese seems to require “singing techniques”; It is true that after studying for a long time, when you finally feel ready to take a taxi or order dinner in China, you might still be replied with “Um…^%$#&^$#...” with a very perplexed face. Still, many of our students start to speak Chinese after only 10 minutes of learning, they can design 2-3 pages of conversations entirely on their own in an early stage of study.Chinese teacher Binbin Gong will tell us about how to learn Chinese. 
Sunday 7th February at 11:00-12:30
Borgergade 14, 1st floor, room131

Read more and enrol here.

Binbin Gong

Binbin Gong har en MA både i Anvendt Lingvistik og i Sprogtest og Programevaluering

Binbin har undervist på Studieskolen siden 2009 og har 15 års erfaring med at udvikle og implementere kommunikative metoder i sprogundervisning. I undervisningen tilskynder hun de studerende til at tale kinesisk fra første trin af deres læringsproces. Hun hjælper, supporterer og guider sine studerende til at tage det fulde ejerskab for deres læring. Hun engagerer de studerende i en varieret række af autentiske situationer, så de tilegner sig sprogkundskaber, som kan anvendes med det samme i deres studier og arbejde. Undervisningsmiljøet er aktivt og humoristisk. Binbin integrerer flere metoder, som sikrer en balanceret udvikling af de studerendes sprogkundskaber så som tale, forståelse, grammatik mv.

Binbin arbejder også som seniorkonsulent inden for kommunikation og tværkulturel forståelse og har assisteret en lang række store virksomheder og myndigheder med at facilitere god kommunikation og godt samarbejde i dansk-kinesiske relationer. Denne erfaring anvender hun i undervisningen af studerende på højere niveau og tager temaer op, som de studerende kan bruge i deres fremtidige arbejde.

Elisabeth Chung
Elisabeth Chung

Elisabeth Chung har en BA i Kinastudier fra Københavns Universitet og er særligt interesseret i Kinas rolle i det internationale samfund, hvorfor hun er igang med at tage sin kandidatgrad i International Business and Politics ved Handelshøjskolen i København.

 

Som klangen af hendes navn lyder, er hun barn af kinesiske forældre og taler også flydende kantonesisk. Det er derfor heller ikke besynderligt, at hun betragter Kina som sit andet hjemland, som hun higer efter at tage tilbage til. Hendes appetit for Kina er kun blevet større efter to studieophold ved henholdsvis Peking Universitet og Zhejiang Universitet og diverse rejser rundt i landet.

 

Hun har en særlig kærlighed for Beijing. Det er atmosfæren, blandingen mellem kultur, historie, det politiske, det traditionelle og det moderne, der er så charmerende. Gadekøkkenet er hendes foretrukne sted at spise sig mæt, for maden er lækker, og så kan man få sig en sludder for en sladder med andre kinesere over en flaske Tsingdao.

 

Kinesisk musik er bedst, når man selv synger det, så derfor er karaoke også et must. Her ynder hun at synge Teresa Teng og Zhang Xueyous gamle 80er hits.Camilla Zhu

Camilla Zhu er cand.mag i Asienstudier fra Københavns Universitet. Hun er - som navn og billede antyder - af kinesisk afstamning, men i hjemmet blev der primært talt dansk blandet med lidt Shanghai og Fujian dialekt. Camillas forældre kommer fra Kina, men er ligesom Camilla også opvokset i København. Det var derfor hendes drøm at lære  mere om Kinas kultur, historie og sprog for bedre at forstå sin kulturelle baggrund. Den drøm blev opfyldt på Kinastudier på KU blandet med udvekslings- og praktikophold på henholdsvis Peking Universitet og National University of Singapore.

 

Camilla er særligt interesseret i den kinesiske modernitetsudviklings indflydelse på unge mennesker og specialet kom da også til at handle om den urbane post-80’er generation (balinghou) med titlen: ”Mellem muligheder og dilemmaer: Et studie af unge kineseres ændrede livsbetingelser.”
Til dagligt arbejder Camilla på Øregård Gymnasium og som freelance-konsulent.

 

Camilla anbefaler

Restauranter i København:
Hvis du er til dim sum, skal du besøge FU WA på Jagtvej. Restauranten ser ikke ud af meget, men de serverer de  bedste ”dampede små pakker” i København.
Tåler du stærkt mad kan MAGASASA på henholdsvis Istedgade og Amagerbrogade anbefales. Husk at bestille bord, for der er rift om pladserne!

 

Musik:
Den sang, jeg elsker allermest, er nok Pengyou (oversat: Venner) af Zhou Hua Jian (Emil Chau). Det var en af de første kinesiske sange, jeg lærte, og så fungerer den rigtig godt som fællessang.

 

Film:
Zhang Yimou er nok mest kendt herhjemme for sine sværddramaer (bl.a. Hero), men hans tidligere film er også fantastiske og giver et intimt billede af det kinesiske hverdagsliv i forandring.

Der er i de senere år kommet mange dokumentarfilm, der også giver et godt indblik i livet i Kina i dag. Dem, du skal se, inkluderer: Last Train Home (Gui Tu Lie Che, 2009) og Please Vote for Me (2007). Sig endelig til, jeg anbefaler gerne flere!