Dutch

In our Dutch classes, you need to be able to speak and understand Danish, as instructions are given in Danish.

 

Information about Dutch classes is mainly in Danish.

See Dutch courses

Nederlandsk 1 - for begyndere

Start: Tuesday 5 September
Tue 17:15-18:55
Teacher:
stud.mag. Carola de Kieviet
Price:
kr. 1995 (kr. 1780)
Class no.:
1666-17
Period:
05.09.2017 to 30.01.2018
Location:
Vognmagergade 8, 1st floor
Room:
V124
Time:
Tue 17:15-18:55
Lessons:
36
Nederlandsk er nemt at lære for danskere. Vi starter med at øve alfabetet og tallene og fokuserer på udtalen. Du lærer at præsentere dig selv og fortælle, hvor du kommer fra, at foreslå at tage ud og drikke/spise, bestille mad og drikke på en café og betale, at lave en aftale, klokken, ugedage og måneder, tale om familierelationer, at købe ind og shoppe og fortælle om din bolig. Vi arbejder med basisgrammatik som personlige stedord og ejestedord, sætningsopbygning, navneord, bydemåde, tillægsord, nægtelser og navneord i flertal.
Lærebog: Nederlands in gang. 2. udgave 2016, ISBN 9789046905401. Den kan købes på shop.coutinho.nl. Vi beder dig købe bogen, inden kurset starter.

Nederlandsk 3

Start: Tuesday 5 September
Tue 17:15-18:55
Teacher:
cand.mag. Malene Sibbersen
Price:
kr. 2405 (kr. 2215)
Class no.:
1668-17
Period:
05.09.2017 to 09.01.2018
Location:
Vognmagergade 8, Stuen
Room:
V020
Time:
Tue 17:15-18:55
Lessons:
32
Nederlandsk for let øvede. Kurset passer til dig, der har fulgt et begynderkursus eller tilsvarende. Vi taler om emner som arbejde, studie og undervisning, fritid og rejser, følelser og relationer. Du lærer at fortælle om dit arbejde og din fritid/hobbyer, føre en jobsamtale, booke en rejse og hotel og skrive en e-mail og et blogindlæg. Du lærer at give udtryk for et ønske og medfølelse/beroligelse, give din mening om noget til kende i en diskussion og at tale om relationer. Vi arbejder med grammatiske emner som sætningsopbygning og har fokus på udsagnsord som fx brugen af navnemåde, sammensatte og uregelmæssige udsagnsord samt brugen af ordet 'zouden' til at udtrykke et ønske.
Lærebog: Nederlands in actie 2. udgave 2016, ISBN 9789046902981. Den kan købes på shop.coutinho.nl. Vi beder dig købe bogen, inden kurset starter.
8-16 kursister.

Contact us

Please call Louise Madsen at 33 18 79 30 or send an email if you have questions regarding the courses.

Send a mail

Malene Sibbersen
Malene Sibberen

Malene Sibbersen har boet i Den Haag i Nederlandene. Hun er uddannet i nederlandsk fra Københavns Universitet. Malene har specialiseret sig i nederlandsk litteratur og grammatik og kommer gerne med læsetips og ekstra grammatiske øvelser til den enkelte kursist. Malene har undervist i nederlandsk på Studieskolen siden 2008.

Malene anbefaler lige nu:
Litteratur
- Hermans’ De donkere kamer van Damokles er et must for enhver, der interesserer sig for nederlandsk litteratur. Wolkers’ Terug naar Oegstgeest giver et glimrende indblik i det calvinistiske Nederlandene fra det 20. århundrede.
Sted - Kom ud af Amsterdam og tag til nogle af de omkringliggende byer f.eks. Den Haag. Tag til Grote Markt, der en skøn plads fyldt med cafeer, hvor man kan nyde en god øl både ude og inde. Eller tag på loppemarked på Lange Voorhout over for parlamentet hver torsdag og søndag.
Spise - Nederlandene bugner af etniske restauranter. Prøv f.eks. indonesiske Istana i Den Haag – rigelige mængder mad og god service til billige priser.
Carola de Kieviet

Carola de Kieviet er født og opvokset i Nederlandene og kom til Danmark som 22 årig i 2006. Hun har en bachelorgrad i nederlandsk fra Københavns Universitet og læser lige nu sin kandidatgrad i sprogpsykologi ved Åbent Universitet. Carola underviser ikke blot den enkelte i det nederlandske sprog - med grammatik og udtale - men også i alt det kulturelle.
Hvis du vil vide mere om grammatik, litteratur, historie eller nederlandske skikke, så er hun altid glad for at give ekstra øvelser eller anbefalinger. Carola har undervist på Studieskolen siden 2013.

Carola anbefaler:
Litteratur - ’Nooit meer slapen’ af Willem Frederik Hermans handler om en videnskabelig ekspedition til Norge og er til dig, der elsker gode, litterære romaner. Hvis du hellere vil læse om Nederlandene efter Anden Verdenskrig, er ’De Avonden’ fra Gerard Reve et godt valg.
Film - Den nederlandske kamp mod vandet kan ses i filmen ’De storm’ fra 2009, som handler om katestrofen i 1953. Når vandet bliver til is om vinteren, stiger spændingen, for mon der kommer en Elfstedentocht i år? I filmen ’De hel van ´63’ kan man se historiens hårdeste Elfstedentocht.
Sted - Amsterdam er selvfølgelig en flot by, men meget turistet. Hvis du gerne vil opleve Nederlandene, så tag til de mindre turistede byer, som f.eks. Maastricht, Utrecht eller Sneek. Man kan også tage til ’de Veluwe’ og opleve den smukke natur eller leje en båd på de Frisiske søer.

 


One-to-one

Business language courses and individual language training.
Click here.