Portuguese

In our Portuguese classes, you need to be able to understand basic Danish, as there will be some instructions in Danish.

 

Information about Portuguese classes is mainly in Danish.

 

The levels are aligned with The European Framework of Reference for Languages.

 

See Portuguese courses

Portugisisk-brasiliansk 2

Start: Monday 13 November
Mon 17:15-19:50
Teacher:
Raquel Watanabe
Price:
kr. 1575 (kr. 1415)
Class no.:
2091-17
Period:
13.11.2017 to 05.02.2018
Location:
Vognmagergade 8, 3rd floor
Room:
V324
Time:
Mon 17:15-19:50
Lessons:
27
Bliv bedre til portugisisk. Her lærer du ord og udtryk, som du kan bruge, fx når du køber ind, køber tøj eller ting til hjemmet, og du lærer tallene, så du kan spørge om, hvad klokken er og forstå svaret. Vi gennemgår også datoer og måneder. Du lærer at beskrive forskellige genstande fx ved hjælp af farver og fortælle, hvor de er. Vi arbejder videre med grammatiske emner som fx verber i de forskellige tider, ejestedord og tillægsord og arbejder med teksterne i grundbogen. Hvis du har rejst lidt i Brasilien eller tidligere har taget et begynderkursus i portugisisk-brasiliansk, så passer dette kursus til dig. Da underviseren er fra Brasilien, er det den brasilianske variant af portugisisk, du lærer. Du kan dog også få gode råd og tips om den europæiske variant, hvis du har lyst til det. Lærebog: Falar, Ler, Escrever Português, Um Curso Para Estrangeiros (E.P.U.), ISBN 9788512543109. Vi arbejder med stk. 4-5. Du kan købe bogen af underviseren for 285 kr.

Portugisisk­brasiliansk 4

Start: Thursday 16 November
Thu 17:15-19:50
Teacher:
Raquel Watanabe
Price:
kr. 2100 (kr. 1940)
Class no.:
2092-17
Period:
16.11.2017 to 01.02.2018
Location:
Borgergade 12, 1st floor
Room:
109
Time:
Thu 17:15-19:50
Lessons:
27
Vi fortsætter med at arbejde med grundbogens tekster og bruger dem som udgangspunkt for samtale om fx levevilkår før og nu, hvor vi lægger vægt på, at du lærer faste udtryk. Vi begynder også at arbejde med forskellen mellem tale- og skriftsprog, så du kan udtrykke dig rigtigt i de forskellige situationer. Vi arbejder fortsat med nogle af de grammatiske emner fra niveau 3 (fx uregelmæssige verber i datid og de personlige pronominer), så du kan få dem øvet mere. Desuden lærer du nu at sammenligne og beskrive vha. komparativ og superlativ. Du lærer også de refleksive verber, som du kan bruge til at tale om, hvordan du føler, hvordan du har det sjovt, hvad du beslutter dig for og mange andre ting. Kurset er for dig, der kan føre en almindelig dagligdags samtale på portugisisk og behersker de basale verbaltider (nutid, fremtid og datid). Da underviseren er fra Brasilien, er det den brasilianske variant af portugisisk, du lærer. Du kan dog også få gode råd og tips om den europæiske variant, hvis du har lyst til det. Lærebog: Falar, Ler, Escrever Português, Um Curso Para Estrangeiros (E.P.U.), ISBN 9788512543109. Vi arbejder med stk. 8-9. Du kan købe bogen af underviseren for 285 kr.
8-16 deltagere.

Contact us

Please call Louise Madsen at 33 18 79 30 or send an email if you have questions regarding the courses.

Send a mail

Raquel Watanabe

Raquel Watanabe er oprindeligt fra Brasilien. Hun er født og opvokset i São Paulo, i den sydøstlige region af Brasilien. Hun er uddannet tandlæge og har mange års erfaring som portugisiskunderviser.
Årsagen til hendes japanske udseende og efternavn er, at hendes oldeforældre i 1908 udvandrede fra Japan og rejste til Brasilien. De var blandt de 781 passagerer på skibet Kasato Maru, der som det første ankom til det store sydamerikanske land. I dag er der ca. 1,5 millioner efterkommere af japanere i Brasilien. Denne befolkningsgruppe kaldes "nipobrasileiros".

 

Raquel er vild med at rejse, og ligesom de fleste brasilianere kan hun rigtig godt lide at være på stranden. Desuden elsker hun brasiliansk musik, dans og sport, især fodbold og tennis.

I fritiden kan hun godt lide at lave forskellig slags kunsthåndværk, madlavning, kager og brasilianske snacks, der hedder "salgadinhos", og som ofte spises, når brasilianerne ser fodboldkampe med vennerne, holder picnic på stranden eller til dagligt.

Hvis du skal rejse til Brasilien, anbefaler Raquel følgende uforglemmelige steder og madoplevelser: 
Steder: Avenida Paulista, Iguaçu-vandfaldene, Copacabana Strand, Pelourinho i Salvador og bådtur i Amazonas regnskov.
Mad: Feijoada med caipirinha, Pizza fra São Paulo, Brasiliansk barbecue (churrasco), pastel og pão de queijo.