Dansk sprogtest

Testen er en blanding af to metoder: selvevaluering, hvor du selv skal vurdere dit niveau, og en konkret test, hvor du skal vælge det rigtige svar.

 

Testen afprøver "grammatik og ordforråd", "læsefærdigheder" og "lyttefærdigheder". Områderne "tale" og "skrive" er svære at afprøve i en onlinetest – her skal du kun udfylde selvevalueringen.

 

Du skal i hvert område starte med en selvevaluering – her skal du selv vurdere, hvor god du er til sproget i konkrete situationer. På basis af selvevalueringen fører testen dig hen til det niveau, du skal testes på.

 

Log på første gang
Første gang du tager sprogtesten, skal du registrere dig med navn og mailadresse – så kan vi sende dit testresultat direkte til din e-mail. 

  • Klik på ”Register” og udfyld derefter de tre felter med fornavn, efternavn og mailadresse.
  • Klik på ”Create account” og til sidst på ”Home”.
  • Så får du med det samme tilsendt en mail med brugernavn og password. Tjek evt. dit spamfilter, hvis mailen ikke er kommet.

 

Hvor lang tid tager det?
Den tager mellem ½ time og 1½ time. Du  kan afbryde testen og gøre den færdig på et senere tidspunkt.

 

Hvordan får du resultatet?
Når du har afsluttet testen, kan du læse resultatet på skærmen, og du får  en e-mail med resultatet.

Testen er tilknyttet niveauerne i Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog. På resultatet kan du se, hvilket niveau du er på i forhold til referencerammen, og hvilket af Studieskolens kurser der passer til dig.

Hvis det er svært at finde det rigtige kursus, er du velkommen til at kontakte os. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde et kursus, der passer lige præcis til dig.