Kurser i islandsk

Lær islandsk og få en bedre forståelse af dit modersmål. Islandsk minder om dansk, som det blev talt for 1000 år siden.

 

Vi har kurser i islandsk på tre forskellige niveauer:

  • Vælg Islandsk 1, hvis du aldrig har lært islandsk før og gerne vil lære islandsk helt fra bunden af. Du lærer at tale islandsk på et meget grundlæggende niveau.
  • Vælg Islandsk 2, hvis du kan lidt islandsk, fx hvis du har fulgt et begynderkursus.
  • Islandsk 4 er for dig, der allerede kan noget, men har lyst til at lære mere.

 

Klik på Læs mere under hvert hold for at se, hvad vi laver på holdene, og hvordan niveauet er.

 

På vores islandskkurser lægger vi vægt på, at du lærer at tale islandsk, og allerede på kurset for begyndere, Islandsk 1, lærer du at føre helt enkle samtaler om dagligdags emner på islandsk.

 

Hvis du har spørgsmål til islandsk, så klik på Spørgsmål og svar (FAQ) eller kontakt os.

Islandskkurser

Islandsk 2

Start: onsdag 7. februar
ons 17.15-18.55
Underviser:
cand.mag. Frida Gardarsdottir
Pris:
kr. 1995 (kr. 1780)
Holdnr.:
3245-18
Periode:
07.02.2018 til 13.06.2018
Sted:
Vognmagergade 8, 1. sal
Lokale:
V115
Tidspunkt:
ons 17.15-18.55
Lektioner:
36
Du fortsætter med at lære at føre dagligdags samtaler og udvide dit ordforråd. Vi bruger lege og taleøvelser, sjov lyttetræning, varierede læsetekster og skriveopgaver. Der suppleres med den nødvendige basisgrammatik - nu også at bøje i kasus. Islandsk 2 passer til dig, som har fulgt Islandsk 1, eller som har en grundlæggende forståelse for islandsk fra tidligere.
Lærebog: Audur Einarsdottir o.a.: Learning Icelandic ISBN 5690452900567. Vi beder dig købe bogen, inden kursusstart. Du kan købe den på www.academicbooks.dk. Underviseren uddeler desuden forskelligt ekstramateriale på holdet.
Tilmeld Læs mere Læs mindre

Der er desværre ikke flere pladser. Skriv dig på venteliste her

Der er kommet nye pladser. Tilmeld dig her

Islandsk 4

Start: mandag 5. februar
man 19.15-20.55
Underviser:
cand.mag. Frida Gardarsdottir
Pris:
kr. 2405 (kr. 2215)
Holdnr.:
3246-18
Periode:
05.02.2018 til 18.06.2018
Sted:
Vognmagergade 8, 4. sal
Lokale:
V419
Tidspunkt:
man 19.15-20.55
Lektioner:
32
Islandsk 4 er for dig, som vil udvide dit islandske ordforråd endnu mere. Du kan allerede forstå og bruge islandsk, og her får du en endnu dybere forståelse for islandsk gennem lege og diskussioner af bl.a. avisartikler. Vi læser en børnebog som supplement, og øvrigt materiale bliver uddelt i timen. Lærebog: Íslenska fyrir alla. Bogen ligger tilgængeligt for alle på internettet.
8-16 kursister.
Tilmeld Læs mere Læs mindre

Der er desværre ikke flere pladser. Skriv dig på venteliste her

Der er kommet nye pladser. Tilmeld dig her

Kontakt 

Kontakt Louise Madsen på tlf. 33 18 79 30 eller mail, hvis du har spørgsmål til kurserne.

 

Send e-mail.

Frida Gardarsdottir

Frida er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet og har pædagogikum fra Islands Universitet. Hun har undervist i dansk i Island og i islandsk i Danmark og synes, det er utrolig spændende, hvordan og hvor forskelligt vi alle sammen lærer sprog.

Ud over undervisningen arbejder Frida med kommunikation og PR, især med fokus på digitale og sociale medier.

Frida er helt igennem islandsk, men er vokset op og har i løbet af sit voksenliv boet på skift i Island og Danmark og kender begge sprog og kulturer godt.

 

Frida anbefaler:

De lange islandske sommernætter, hvor energiniveauet ikke kan beskrives - det skal bare opleves! Helst ude i den åbne, øde og rå natur.
Nyere islandske film: Siden Friðrik Þór Friðriksson's Naturens børn (1991) blev nomineret til en Oscar, er der kommet en generation af yngre filminstruktører, som tør og gør. Tjek fx Dagur Kári Gunnarsson Rúnar Rúnarsson's Volcano, Benedikt Erlingsson's Of Horses and Men, Grímur Hákonarsson's Rams eller Guðmundur Arnar Guðmundsson's Heartstone.
Ældre islandsk litteratur: Vil du virkelig ind under huden på den islandske folkesjæl, bør du stifte bekendtskab med Bjartur í Sumarhúsum og Salka Valka - hovedkarakterene i henholdsvis Frie Mænd og Salka Valka - romaner af Islands eneste Nobelprismodtager, Halldór Laxness.

Firma- og eneundervisning

Har du brug for et skræddersyet sprogkursus i din virksomhed eller til dig selv? Vi arrangerer kurser i bl.a. forretningssprog.
Klik her.