Kurser i hollandsk-nederlandsk

Har du lyst til at lære hollandsk (nederlandsk)?

 

Vi tilbyder flere gange om året nye kurser i hollandsk på forskellige niveauer - fra begynderkurser til højere niveau. Så du kan lære nederlandsk helt fra bunden, eller du kan få en hurtig genopfriskning, hvis du tidligere har lært nederlandsk.

  

Nederlandsk 1 er for begyndere. Vælg det, hvis du ikke tidligere har lært hollandsk/nederlandsk.

Nederlandsk 2 er for dig, der kan lidt - fx hvis du har taget et begynderkursus, eller hvis du har været i Nederlandene i længere tid.
Nederlandsk 3 er passende,  hvis du allerede har lært noget nederlandsk, fx på Studieskolens kurser Nederlandsk 1, 2 og 3.

Nederlandsk samtale er for dig, der har brug for at blive bedre til at tale nederlandsk, og som har lyst til at læse aktuelle tekster.

 

Klik på "Læs mere" under kurserne for at se, hvad vi laver på de enkelte kurser, og hvad niveau de er på.
 

På alle nederlandskkurser lægger vi vægt på, at du lærer at tale sproget, lige fra første gang. Derfor består en stor del af vores undervisning i nederlandsk i træning af samtale.

På vores kurser i nederlandsk på højere niveau arbejder vi med en kombination af grammatik, litteratur og samtale.

 

Hvis du er i tvivl, så klik på Spørgsmål og svar (FAQ) eller kontakt os.

Kurser i nederlandsk

Nederlandsk 2

Start: tirsdag 6. februar
tir 17.15-18.55
Underviser:
stud.mag. Carola de Kieviet
Pris:
kr. 1995 (kr. 1780)
Holdnr.:
3269-18
Periode:
06.02.2018 til 19.06.2018
Sted:
Vognmagergade 8, 1. sal
Lokale:
V124
Tidspunkt:
tir 17.15-18.55
Lektioner:
36
Kom og følg andet kursus i nederlandsk for begyndere. Vi gennemgår anden halvdel af lærebogen Nederlands in gang.
Vi taler om emner som at tage til fødselsdagsfest, i biografen og at rejse.
Du lærer at spørge om/kunne vise vej, smalltalke, spørge om rejseinformation og købe billet, fortælle om hvad du har oplevet på din rejse og tale i telefon. Vi arbejder videre med grammatikken, og du lærer datid, brugen af førnutid og datid, at danne fremtid, påpegende stedord, uregelmæssige udsagnsord og tilbagevisende stedord.
Lærebog: Nederlands in gang. 2. udgave 2016, ISBN 9789046905401. Den kan købes på shop.coutinho.nl. Vi beder dig købe bogen, inden kurset starter. Vi gennemgår anden halvdel af bogen.
Tilmeld Læs mere Læs mindre

Der er desværre ikke flere pladser. Skriv dig på venteliste her

Der er kommet nye pladser. Tilmeld dig her

Nederlandsk 4

Start: tirsdag 6. februar
tir 17.15-18.55
Underviser:
cand.mag. Malene Sibbersen
Pris:
kr. 2405 (kr. 2215)
Holdnr.:
3270-18
Periode:
06.02.2018 til 29.05.2018
Sted:
Vognmagergade 8, Stuen
Lokale:
V020
Tidspunkt:
tir 17.15-18.55
Lektioner:
32
Nederlandsk for letøvede, der allerede kan tale og forstå en del nederlandsk (niveau A2). Vi arbejder videre i bogen og taler om emner som følelser, uddannelse, relationer og at være udlænding i Nederlandene. Du lærer at fortælle om dine erfaringer inden for disse emner samt at skrive en blog og andre korte tekster. Du lærer at give udtryk for følelser, give udtryk for din mening i en diskussion og at tale om relationer. Vi arbejder med grammatiske emner som brugen af "om?te" for at udtrykke et formål, vi har fokus på udsagnsord som fx brugen af navnemåde, sammensatte og uregelmæssige udsagnsord. Desuden ser vi på ordet "er", de forskellige forholdsord samt sætningsopbygningen.
Lærebog: Nederlands in actie 2. udgave 2016, ISBN 9789046902981. Bogen kan købes på shop.coutinho.nl. Vi beder dig at købe den, inden kurset starter.
8-16 kursister.
Tilmeld Læs mere Læs mindre

Der er desværre ikke flere pladser. Skriv dig på venteliste her

Der er kommet nye pladser. Tilmeld dig her

Nederlandsk samtale

Start: onsdag 14. februar
ons 17.15-18.55
Underviser:
stud.mag. Carola de Kieviet
Pris:
kr. 2490 (kr. 2305)
Holdnr.:
3271-18
Periode:
14.02.2018 til 30.05.2018
Sted:
Vognmagergade 8, 4. sal
Lokale:
V437
Tidspunkt:
ons 17.15-18.55
Lektioner:
30
Kom og følg et kursus, hvor vi har fokus på samtale og ordforråd. Vi læser bl.a. aktuelle tekster som avisartikler og ser tv-udsendelser og nyheder. Vi taler om forskellige emner, der har at gøre med Nederlandene og Belgien. Vi aftaler emnerne løbende, så du får mulighed for selv at komme med forslag til emner, som vi kan tale om. Kurset passer til dig, der har fulgt Studieskolens Nederlandsk 1-4 eller tilsvarende.
Underviseren uddeler materialet på holdet, og det er inkluderet i kursusprisen.
7-14 kursister.
Tilmeld Læs mere Læs mindre

Der er desværre ikke flere pladser. Skriv dig på venteliste her

Der er kommet nye pladser. Tilmeld dig her

Kontakt 

Kontakt Louise Madsen på tlf. 33 18 79 30 eller mail, hvis du har spørgsmål til kurserne.

 

Send e-mail.

Malene Sibbersen
Malene Sibbersen

Malene Sibbersen har boet i Den Haag i Nederlandene. Hun er uddannet i nederlandsk fra Københavns Universitet. Malene har specialiseret sig i nederlandsk litteratur og grammatik og kommer gerne med læsetips og ekstra grammatiske øvelser til den enkelte kursist. Malene har undervist i nederlandsk på Studieskolen siden 2008.

Malene anbefaler lige nu:
Litteratur
- Hermans’ De donkere kamer van Damokles er et must for enhver, der interesserer sig for nederlandsk litteratur. Wolkers’ Terug naar Oegstgeest giver et glimrende indblik i det calvinistiske Nederlandene fra det 20. århundrede.
Sted - Kom ud af Amsterdam og tag til nogle af de omkringliggende byer f.eks. Den Haag. Tag til Grote Markt, der en skøn plads fyldt med cafeer, hvor man kan nyde en god øl både ude og inde. Eller tag på loppemarked på Lange Voorhout over for parlamentet hver torsdag og søndag.
Spise - Nederlandene bugner af etniske restauranter. Prøv f.eks. indonesiske Istana i Den Haag – rigelige mængder mad og god service til billige priser.
Carola de Kieviet

Carola de Kieviet er født og opvokset i Nederlandene og kom til Danmark som 22 årig i 2006. Hun har en bachelorgrad i nederlandsk fra Københavns Universitet og læser lige nu sin kandidatgrad i sprogpsykologi ved Åbent Universitet. Carola underviser ikke blot den enkelte i det nederlandske sprog - med grammatik og udtale - men også i alt det kulturelle.
Hvis du vil vide mere om grammatik, litteratur, historie eller nederlandske skikke, så er hun altid glad for at give ekstra øvelser eller anbefalinger. Carola har undervist på Studieskolen siden 2013.

Carola anbefaler:
Litteratur - ’Nooit meer slapen’ af Willem Frederik Hermans handler om en videnskabelig ekspedition til Norge og er til dig, der elsker gode, litterære romaner. Hvis du hellere vil læse om Nederlandene efter Anden Verdenskrig, er ’De Avonden’ fra Gerard Reve et godt valg.
Film - Den nederlandske kamp mod vandet kan ses i filmen ’De storm’ fra 2009, som handler om katestrofen i 1953. Når vandet bliver til is om vinteren, stiger spændingen, for mon der kommer en Elfstedentocht i år? I filmen ’De hel van ´63’ kan man se historiens hårdeste Elfstedentocht.
Sted - Amsterdam er selvfølgelig en flot by, men meget turistet. Hvis du gerne vil opleve Nederlandene, så tag til de mindre turistede byer, som f.eks. Maastricht, Utrecht eller Sneek. Man kan også tage til ’de Veluwe’ og opleve den smukke natur eller leje en båd på de Frisiske søer.

 


Firma- og eneundervisning

Har du brug for et skræddersyet sprogkursus i din virksomhed eller til dig selv? Vi arrangerer kurser i bl.a. forretningssprog.
Klik her.