Lær tysk

Lær tysk - tag et tyskkursus midt i København, vi har også tysk for begyndere. Vi tilbyder tyskkurser på alle niveauer, fra begyndere over basisniveau og opfriskning til tysk for viderekomne og tysk på avanceret niveau.

 

Læs først om niveauerne, så du kan vælge det rigtige kursus. Vi definerer vores trin i forhold til Den europæiske referenceramme for sprog.

 

Hvor god er du til tysk? Find det rigtige kursus - tag en gratis tysk sprogtest.

 

På alle tyskkurser lægger vi vægt på, at du lærer at tale tysk, lige fra første gang. Derfor består en stor del af vores undervisning i træning af samtale.

 

Har du spørgsmål? Så klik på Spørgsmål og svar (FAQ).

 

Hvem underviser? Kig nedenfor og  lær dine tysklærere at kende.

Kontakt

Kontakt Christoph Schepers på tlf. 33 18 79 26 eller e-mail, hvis du har spørgsmål til vores tyskkurser.

Send e-mail.

Rikke Reckzeh tysk Studieskolen
Rikke Reckzeh

Rikke Reckzeh er cand.mag. i voksenpædagogik og kultur- og sprogmødestudier fra RUC, dele af sit studium har hun dog taget på Humboldt Universität i Berlin.

Rikke anbefaler lige nu:

Musik – ”Mange forbinder tysk musik med schlagergenren, der med sine lettilgængelige tekster gør det nemt hurtigt at kunne synge med. Prøv at lytte til Helene Fischer, som også blandt de unge har gjort musikgenren populær igen. Tysk musik er dog meget mere, og der findes noget for enhver smag. Blandt mine personlige favoritter er Adel Tawil og Andreas Bourani. Sidstnævntes popularitet nåede uanede højder, da Tyskland blev verdensmestre, og han havde lavet den officielle VM-sang Ein Hoch auf uns.”

Sted – ”Berlin. Ja, egentlig behøver byen ingen anbefaling. Her mærker man virkelig historiens vingesus, og samtidig er byen under evig forandring. Jeg bliver aldrig helt færdig med at udforske Berlin. München er også altid en rejse værd. Her går traditioner og det moderne hånd i hånd, og samtidig er naturen usammenlignelig. Isafloden skærer sig gennem byen, bjergene knejser i horisonten, foran dig går et par i Dirndl og Lederhose. Byen har det hele. Kunst, kultur og historie. Derudover ligger ølbryggerierne næsten side om side, og maden er udsøgt – dog kan det være svært at forstå menukortet.”

Mad – ”Döner. En tur til Tyskland er ikke fuldkommen uden en Döner!”

Litteratur – ”Den grafiske novelle ’Kinderland’ af Mawil giver et interessant og nostalgisk indblik i ungdomslivet i DDR kort før murens fald.”

Sabine Kramer
Sabine Kramer

Sabine Kramer er cand.mag. i tysk fra Københavns Universitet. Hun har tysk som modersmål, og hun er en rutineret lærer, der gerne bruger både musik og blogs i undervisningen. Hun er glad for grammatik på den lidt nørdede måde, men hun er god til at formidle den, så også kursisterne synes, at den tyske grammatik er sjov.

Sabine anbefaler lige nu:
Musik –
Man bliver ofte i godt humør af at lytte til tysk musik. Prøv at lytte til Xavier Naidoo, en slags tysk R&B med engagerede tekster. Hvis du har lyst til en mere ung musik, så lyt til pop-rock-bandet Silbermond.
Litteratur - Günther Grass er en af yndlingsforfatterne, men han er svær, hvis man ikke kan tysk på højt niveau. Så gå i stedet på biblioteket og find en af de utallige tyske easy-readers. De findes på alle niveauer.
Overnatte i Tyskland – ”Jeg har gode erfaringer med at bo på Bed & Breakfast. Det er oftest billigere end hoteller, man bor hos en familie, og man kommer tættere på tysk kultur.” Find f.eks. et godt sted her.
Lær mere tysk – Hjemmesiden Deutsche Welle er en guldgrube af informationer om kultur og samfund. Man kan få opdateret sit ordforråd, og der er sprogkurser for både begyndere og på mellemniveau. Der er også bearbejdede avisartikler, der bliver læst op på tysk.

Søren Peter Cortsen
Søren Peter Cortsen

Søren Peter Cortsen er Studieskolens særlige specialist i tysk grammatik. Der er ingen regler, store som små, han ikke kan forklare, så alle forstår dem.

Søren anbefaler lige nu:
Sted –
De gamle middelalderbyer i Sachsen-Anhalt, f.eks. Quedlinburg, Naumburg og Merseburg. De er lidt gammeldags i det, men er lige nu ved at blive pudset op til den store udstilling sommer/efterår 2011 for ”Der Naumburger Meister”. Den skal jeg helt klart se. Ellers kan man bare nyde bindingsværkshusene og de romanske bygningsværker. Området ligger ikke mere end en dagsrejse i bil fra Danmark.
Mad – Tysk mad er bedre end sit rygte. Tit er det ting, vi kender her hjemmefra også, men det er i reglen veltillavet. Og så skal man ikke være bange for at smage surkål, det smager godt.
Litteratur – En velskrevet bestseller er Pascal Merciers ”Nachtzug nach Lissabon”.

Susanne Burkhardt
Susanne Burkhardt

Susanne Burkhardt er cand.mag. i etnologi, sociologi og antropologi fra universitetet i Göttingen, og hun har læst tysk på Københavns Universitet. Susanne er født i Sydtyskland, men opvokset i Bremen.

Susanne anbefaler lige nu:
Musik -
Der er masser af god tysk musik for tiden i den tyske radio. Prøv for eksempel at høre NDR2 på din smartphone.
Litteratur - Det er altid en god ide at gå forbi det tyske Goethe Institut i København, hvor man altid kan finde noget, lige meget hvilket niveau eller hvilken smag man har.
Tysk fjernsyn - Kan du modtage tyske fjernsynskanaler, så er det en god idé regelmæssigt at se tysk fjernsyn. Her kan man både følge med, hvad der er aktuelt i Tyskland, men også få ens ordforråd opdateret. Der er masser af film og udsendelser, som er tyske ,og derfor ikke synkroniseret! Man kan også gå på nettet, fx ZDF og gå ind i deres mediatek.  Her findes enkelte film, serieafsnit og mange dokumentarprogrammer.

Christoph Schepers
Christoph Schepers

Christoph Schepers er født i Ruhr-distriktet i Tyskland, nærmere bestemt i den lille by Datteln nær Dortmund. Datteln er en ”grim, men ærlig” minearbejderby.

Christoph er cand.mag. i tysk, filosofi og nordisk litteratur. Han har også beskæftiget sig indgående med undervisningsplanlægning.

Christoph anbefaler lige nu:
Sted –
Ruhr-distriktet. Området er europæisk kulturhovedstad i 2010, og med rette. Det er en guldgrube af gammel industrikultur, man nu har bygget om. F.eks. kan man stå på ski i en gammel højovn, og man kan komme ned i de gamle miner. Og så er det et grønt område, hvor du kan bade i floderne. ”Det er der bare ingen, der tror på”.
Mad – Klassikeren Currywurst (der er lavet en hyldestsang til denne traditionelle, tyske pølse – hør den på Youtube). Når den er stegt på trækulsgrill, smager den som en drøm. ”Og så bliver man tørstig, og så skal man drikke en fadøl. Og så bliver man sulten, og så tager man en Currywurst igen”.
Litteratur – ”Schweizeren Zoë Jenny skriver, så det går ind under huden og helt ind i hjertet. Hun viser et sjældent nærvær og en særlig hudløshed, der ikke er gjort bedre."