Vi har gjort os bedre til engelsk – så andre også kan blive det

I sommeren 2018 overtog Studieskolen Cambridge Institute. Studieskolen har i mange år været eneste testcenter i Danmark for eksamenerne i Cambridge English, og med Cambridge Institute i huset er alt til engelskfaget hørende samlet ét sted. Det er godt, for vi er mange danskere, der trænger til at blive bedre til det engelske sprog.

 ”Det var helt naturligt for os at udvide Studieskolens engelskkompetencer ved at overtage Cambridge Institute. Vi er meget optaget af, hvordan vi kan lave de mest effektive og moderne engelskkurser til voksne, motiverede mennesker,” fortæller Charlotte Lorenzen, direktør for Studieskolen.

Studieskolen har i mange år været testcenter i Danmark, så alle, der har villet have papir (certifikat) på deres Cambridge English, har været forbi Studieskolen, når de er nået til eksamen. Studieskolen har også udbudt forberedelseskurser til Cambridge-prøverne. Charlotte Steengaard er leder af Cambridge Institute på Studieskolen, og hun fortæller:

”Studieskolen har altid været ambitiøs med sin engelskafdeling, og med købet af Cambridge Institute er vi virkelig blevet velassorterede. Vi kan tilbyde engelsk med højtkvalificerede lærere i enhver sammenhæng og til ethvert formål. Vi kan simpelthen klare alt, uanset hvilke udfordringer det gælder inden for engelsk. Fra erhvervsfolk, der skal klædes på til at indgå kontrakter med samarbejdspartnere, eller centrale medarbejdere, der skal være godt rustede til forhandlinger i Bruxelles, til samtalekurser for folk, der blot skal have løftet deres kundskaber lidt eller simpelthen vil holde sig i god form med deres engelsk.”

Charlotte Steengaard siger det med ’at holde sig i form’ med glimt i øjet, men man skal vedligeholde et fremmedsprog, hvis det skal blive ved at virke for en. Der skal noget til, hvis man gerne vil fremstå beleven ved et forretningsmøde. Der skal spontanitet, humor og hurtighed til for at bløde en lidt anspændt situation op – alt sammen noget, der kræver sprogligt overskud.

Studieskolen arbejder med både korte og lange forløb, som man kan få på hold eller som skræddersyet eneundervisning.

”Vi har udviklet en unik onlinetest, der sikrer, at vores kursister kommer på det rigtige kursus. Vi lægger vægt på, at vores hold er så homogene som overhovedet muligt, på den måde kan man hurtigst komme fremad med sit engelsk,” forklarer Charlotte Steengaard.

Fem millioner kan ikke tage fejl 
Som en del af Cambridge University i England blev der helt tilbage i 1913 udviklet et eksamensprogram, i dag kaldet Cambridge English Qualifications. Hensigten med eksamensprogrammet var, at udlændinge kunne få et anerkendt bevis på deres engelskkundskaber. Cambridge English Qualifications er godkendt af det britiske undervisningsministerium, og prøverne er anerkendt af flere end 20.000 uddannelsesinstitutioner og virksomheder verden over. Cambridge-eksamener tages årligt af over 5,5 millioner personer i mere end 130 lande.

”Vi er stolte over at skrive os ind i den historie og over at kunne være med til at bære den kvalitet videre. Vi vil rigtig gerne være med til at slå et slag for, at danskerne bliver bedre til engelsk,” fastslår Charlotte Lorenzen og fortsætter: ”Når der – som i efteråret – bliver offentliggjort undersøgelser, der viser, at vi danskere slet ikke er så gode til engelsk, som vi selv tror, hverken på verdensplan eller i forhold til de andre skandinaviske lande, så ryger vi helt frem på stolen, for den sag vil vi gerne være med til at løfte.”

Studieskolen er helt fremme i forreste række, når det gælder arbejdet med sprogcoaching, hvor man så at sige kortlægger kursisternes mulighed for hurtig progression ud fra en række parametre. Det kan for eksempel være, hvordan man lærer bedst, hvilke interesser, man har, og den tid, man har til rådighed. Denne coachingproces kan have stor betydning i forhold til en kursists udbytte på et hold, fordi han eller hun møder op og er forventningsafstemt – ikke mindst i forhold til sig selv og den indsats, der skal leveres, for at blive bedre.

”Rigtig mange danskere har et fint niveau i engelsk, men det kræver stadig en indsats at løfte sig det sidste stykke, så man er i sit es – både i arbejdssammenhænge og socialt,” fortæller Charlotte Lorenzen.

Hun understreger også, at Studieskolen hele tiden specialiserer sig i at lave pakkeløsninger og individuelle løsninger med skræddersyet eneundervisning, så businesskunder kan få præcis det kursusindhold, de har brug for.

”Man kan sige, at vi sætter en ære i at give value for money, når folk kommer her. Og vi kan simpelthen ikke sige det nok: Det betaler sig virkelig i alle sammenhænge, men især arbejdsmæssigt, at have et højt niveau på engelsk,” siger Charlotte Steengaard, og Charlotte Lorenzen supplerer:

”Vores businesskursister fortæller os tit, at deres lidt skoleagtige engelske kan gå an, når dem, de forhandler med, også har engelsk som fremmedsprog. Men når de så sidder i forhandlinger, hvor modparten har engelsk som modersmål, så kommer de virkelig til kort.”

Engelsk på små hold eller enetimer

Cambridge Institute tilbyder holdundervisning på alle niveauer – fra begyndere til meget avanceret niveau.
Der er højst 8 kursister på hvert hold – derfor er dit udbytte stort.
Det er også muligt at få skræddersyet et kursus med eneundervisning, så man får præcis den undervisning, man har brug for.

Erhvervsrettet engelsk

Både Cambridge Institute og Studieskolen tilbyder kurser i erhvervsrettet engelsk, hvor man kan vælge mellem skræddersyet eneundervisning og undervisning på små hold. Vi kan tilbyde en bred vifte af engelskkurser for organisationer og virksomheder. Alle kurser bliver tilrettelagt ud fra de konkrete mål og behov.