Arrangementer på Studieskolen

Her kan du se, hvad der sker lige nu på Studieskolen. Du kan også læse om tidligere arrangementer, og du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev.

 

Se nedenfor, hvilke arrangementer vi tilbyder i løbet af efteråret og vinteren Nogle af målrettet enkelte sprog, andre er for alle. Se på det - og lad dig friste.

 

Foredrag: Bernadottes vej til den svenske trone

Hvordan endte den franske general Jean-Baptiste Bernadotte på den svenske trone? Hvordan blev silkehandlerens datter Désirée Clary dronning af Sverige og Norge?

Kom og hør Jacqueline Rousselons foredrag om parrets ekstraordinære rejse fra Sydfrankrig til Stockholm på letforståeligt fransk.

 

Fredag 28. september kl. 10.30-12.30

Pris kr. 125,-

Klik her for at tilmelde dig.

 


Foredrag om mad i kunsten

Hvad har Caravaggios elegante frugtkurv og Carraccis "Mangiafagioli" tilfælles? Hvorfor flyver der et insekt ved nogle smukke kirsebær? Er søstrene i Plautillas florentinske kloster glade for fint porcelæn?
Maden og måltidet, dvs. måden at spise sammen på, har altid været en vigtig del af enhver civilisation. Mad har en høj symbolsk, psykologisk og social værdi og er naturligt forbundet med geografiske, historiske og kulturelle faktorer. I dette foredrag skal vi se på, hvordan dette afspejles i billedkunsten.
Italienskunderviser og kunstmaler Alessandra Sicuro går på opdagelse i kunstens forunderlige verden og ledsager os på en rejse gennem nogle italienske malerier i moderne og nutidig kunst.
Foredraget holdes på let italiensk med adskillige lysbilleder.

Fredag 28. september kl. 17.00-18.40

Pris kr. 125,-

Klik her for at tilmelde dig.


Foredrag om Pablo Escobar

I Netflix-serien Parcos fremstår historien om Pablo Escobar og Medellin-kartellet som en undskyldning for kriminalitet. I virkeligheden var det en national tragedie!

Kom og få flere nuancer på historien.

Ana Acosta fortæller på letforståeligt spansk.

 

Fredag 5. oktober kl. 16.30-18.00

Pris kr. 125,-

Klik her for at tilmelde dig.

 


Vin og italienske gloser

Er du vild med italiensk mousserende vin, og kunne du tænke dig at kunne beskrive dét, du drikker, på italiensk? Så kom med på kursus, hvor du denne gang bliver klogere på de italienske bobler!
Vi gentager succesen fra Vino e lessico, men fokuserer denne gang på boblerne, så hvis du deltog sidst, kan du sagtens deltage igen ;-).
Du får lejlighed til at smage på og lære at tale om Spumante, Prosecco, Asti og Franciacorta og nippe til lidt pølse, ost og oliven i en afslappet men lærerig atmosfære.
Alle vinelskere er velkomne, uanset kendskab til både italiensk og vin. Det er vores egen italienskunderviser Daniela, som også er uddannet sommelier, der underholder og underviser på let italiensk.

 

Fredag 26. oktober kl. 17.00-18.40

Pris kr. 250,-

 

Klik her for at tilmelde dig.

 


Foredrag: De sydfranske øer

Hvor godt kender du øerne ud for Middelhavskysten omkring Marseille, Hyères og Cannes? Jacqueline Rousselon tager os med ud til disse øer, og fortæller - på letforståeligt fransk - historier og anekdoter fra øerne, som er meget forskellige og smukke på hver deres måde. Historierne illustreres naturligvis med smukke billeder, og måske får du lyst til at besøge øerne på egen hånd.

Jacqueline kan med sikkerhed anbefale et besøg på en eller flere øer, som bl.a. gemmer på hemmelige haver, smukke udsigtspunkter og anekdoter om beboerne.

Fredag 26. oktober kl. 10.30-12.30

Pris kr. 125,-

 

Klik her for at tilmelde dig.


Vi fejrer Federico García Lorca - 1

2018 er El Año Lorca, fordi Federico García Lorca for 120 år siden blev født i Fuente Vaqueros ved Granada. Federico García Lorca var den mest populære digter og dramatiker fra 1927-generationen (La Generación del 27). Han skrev vigtige værker, fx dramaerne Blodbryllup (Bodas de sangre, 1933) og Bernarda Albas Hus (La casa de Bernarda Alba, 1936), men også en række viser og flamencoballader, fx Balladen om den store hest som ikke ville drikke (Nana del caballo grande), på dansk opført af Savage Rose. I år mindes Lorca og hans værk, hvilket på ny giver anledning til at anerkende hans afgørende betydning for spansk litteratur i det 20. århundrede.
Maria Teresa Alcacio Pérez holder foredraget på et letforståeligt spansk (A2-B1).

 

Fredag 2. november kl. 16.30-18.00

Pris kr. 125,-

 

Tilmelding fra 1. september.

 


Vi fejrer Federico García Lorca - 2

Er du interesseret i og ønsker til at blive bedre kendt med den anerkendte digter og dramaturg Federico García Lorcas værker? Og ønsker du at kende til hans tilknytning til kunstarten flamenco og hans betydning som forfatter under den spanske borgerkrig?
Da kan du melde dig til dette weekendarrangement, hvor vi læser, kommenterer, analyserer, diskuterer og lytter til nogle af hans repræsentative værker for at forstå betydningen af hans arbejde.

Fredag-lørdag 24.-25. november kl. 10.00-13.00

Pris kr. 950,-

 

Klik her for at tilmelde dig.


Jul i den spansktalende verden

Julen er en af de vigtigste traditioner i hele verden, og hvordan fejres den i de spansktalende lande?
Selvom Spanien og Latinamerika deler sprog og har næsten de samme traditioner, når det kommer til at fejre jul, har hvert af dem noget særligt, som ikke går igen i de andre lande.
I Mexico mødes folk ni dage i træk før jul i de forskellige nabolag i byerne og holder Posadas. I Colombia giver og leger man Aguinaldos, og i Argentina fejres julen om sommeren ved temperaturer på omkring de 30 grader.
Kom og bliv klogere på juletraditionerne og mød hele Studieskolens spansklærergruppe.

Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendig.

 

Fredag 30. november kl. 16.30-18.00

 

Klik her for at tilmelde dig.

 


Michel Houellebecq
Den kontroversielle franske forfatter Michel Houellebecq har i gennem tiden gjort sig både populær og upopulær i politiske og litterære kredse.
Houellebecq er oprindelig uddannet civilingeniør, men i 1994 fik han sit forfattergennembrud med romanen »Udvidelse af Kampzonen«. Siden har han udgivet romaner som fx »Platform« (2001), »Muligheden af en ø« (2005) og »Kortet og Landskabet« (2010), vundet flere priser og været genstand for store skandaler.
Hans seneste bog »Underkastelse« er tankevækkende, kontroversiel og underholdende på samme tid.

 

Kom til to formiddage, hvor Jacqueline Rousselon på letforståeligt fransk giver en introduktion til Houellebecq - både til forfatteren og til hans bøger.
Der vil være mulighed for at debattere på fransk (eller dansk) efter Jacquelines indlæg begge formiddage.

Har du læst Houellebecqs bøger? Har du lyst eller slet ikke? Er Houellebecqs blik på verden meget fransk? Hvorfor satte Betty Nansen Teatret "Underkastelse" op som teaterstykke?
Disse og mange flere spørgsmål kan diskuteres med Jacqueline.

 

11/1 Houellebecq: manden og kunstneren (forfatter, fotograf, filminstruktør, skuespiller og ... sanger!)
18/1 Houellebecq : vidne til vores tid. Houellebecqs personlige opfattelse af kvindernes rolle, religion, politik og hans dom over økonomisk liberalisme.

 

Pris kr. 250,-

 

Klik her for at tilmelde dig.

 


Se tidligere nyheder her nedenfor


Kom til dansk samtalecafé

Skal du op til Prøve i Dansk 3? Så er det en god idé, at du øver dig i forvejen.

 

Vi inviterer til samtalecafé, hvor du bl.a. kan øve følgende:

 

Vores egne undervisere Tine Knudsen og Marie Aggerbeck guider jer igennem øvelserne.

 

Det foregår:

Lørdag 2. juni 2018 kl. 11.00-14.00

Studieskolen, Gothersgade 14, 5. sal, aud. 501

 

Det er ganske gratis, og vi sørger for lidt snacks og koldt at drikke.

 


Reception for danskkursisterne
Vi inviterer til en hyggelig reception for alle de danskkursister, der har været til Prøve i Dansk 3 eller Studieprøven. Vi byder på lidt godt at spise og drikke.
Ved receptionen uddeler vi eksamensbeviserne, og du kan hygge dig med dine holdkammerater og dine lærere.

Hvis du ikke kan komme til receptionen, kan du hente beviset på kontoret.

 

22. juni 2018 kl. 15.30 - 17.30
Borgergade 14, 1. sal, aud. 131

 


 

 

 

Korsang for danskkursister
Hvis du er en af dem, der elsker at synge i badet, så kom til Studieskolens sangdage.

Vi mødes for at synge danske sange, der er relevante for årstiden. Først varmer vi kroppen op med sjove øvelser, og så fortæller vi dig lidt om sangene. Du lærer nye ord og får historien bag sangen.

Sangdagene er for kursister på alle moduler, og det er ikke nogen betingelse, at du kan synge.

 

 


Les glaneurs et la glaneuse

Lørdag den 12. maj inviterer Cinemateket i samarbejde med Studieskolen og Copenhagen Architecture Festival til en Fransk Filmsalon med særligt fokus på Agnès Varda og hendes skønne, varme portræt af forskellige samlere og genbrugs-dyrkere 'Les glaneurs et la glaneuse' - på dansk 'Fuglen og den fattige'.

Studieskolens Kamel Benkaaba giver en introduktion på begyndervenligt fransk og giver mulighed for at stille spørgsmål eller diskutere filmen efterfølgende.

Billetpris denne dag: 95/65 kr.

Klik her for at købe billetter.

 


 

cykelworkshop studieskolen

Cykelworkshop fredag 4. maj kl. 13.00

Klik her for at læse mere.

 

 Troels MylenbergSøndagssalon og debat om kulturmødet i den offentlige debat

Journalist og TV2 News-vært Troels Mylenberg spidder danskerne for ikke at gå konstruktivt ind i kulturmøder i den offentlige debat.

 

Søndag 15. april 2018 kl. 11.00-12.30

Studieskolen, Borgergade 14

Arrangementet er udsolgt, og du kan ikke længere tilmelde dig.


Sprog i billeder – billeder i sprog. Om italiensk og dansk som sprogtyper

Vi bruger vores sprog til at gengive og beskrive den virkelighed, vi lever i. Sproget fungerer som en slags film bestående af en række billeder af det, vi ser, det som spiller en rolle for os. Men hvilke ord er det, der danner billederne i sproget?

Iørn Korzen, dr.ling.merc. og professor i italiensk (siden 2015 emeritus) ved Copenhagen Business School, fortæller, hvordan billederne på dansk fortrinsvis ligger i verberne, mens de på italiensk primært ligger i substantiverne. Derforkan man sige, at dansk og italiensk tilhører to forskellige sprogtyper.

 

Denne problemstilling gælder naturligvis ikke kun for dansk og italiensk, så foredraget er også interessant for alle andre sproginteresserede!

 
Foredraget er på dansk.

Arrangementet foregår:
Fredag 20. april 2018 kl. 17.00-18.40
Borgergade 14, 1. sal, aud. 131-133


Pris kr. 125 - klik her for at tilmelde dig.


Spansk filmsalon i Cinemateket
Velkommen til Spansk Filmsalon arrangeret af Studieskolen og Cinemateket – denne gang med mesterinstruktøren Luis Buñuels Guldpalme-vinder ’Viridiana’ fra 1961 på programmet.
Anne Højgaard Christiansen fra Studieskolen fortæller om Buñuel og filmen. Det sker på spansk – med mulighed for at stille spørgsmål på både spansk og dansk. Filmen vises med engelske undertekster.
 
Det foregår:

Tirsdag den 24. april 2018 kl. 16.45-18.45
Sted: Cinemateket, Gothersgade


Pris kr. 80, dog kun kr. 50 for medlemmer af Cinemateket samt Studieskolens kursister. Studieskolens kursister får rabatten ved personlig henvendelse i Cinemateket. Billetsalget begynder ca. 23. marts.


 

1992 – Den sicilianske mafia

Leo Todaro fortæller på letforståeligt italiensk om det rædselsfulde år 1992, hvor den sicilianske mafia myrder adskillige personer, herunder Giovanni Falcone og Paolo Borsellino.

 

Arrangementet finder sted som led i samarbejdet mellem Foreningen Dante Alighieri og Studieskolen.

 

Lørdag 17. marts 2018 kl. 14.00–15.30

Borgergade 12, 1. sal, aud.108-110

 

Det er gratis at deltage, og du behøver ikke tilmelde dig - du skal bare komme.


Manong de JonghSøndagssalon og debat om kulturmødet - kulturmødet i organisationen

Chefkonsulent og organisationspsykolog Manon De Jongh fortæller med baggrund i sin store viden om erhvervslivet om kulturmødets muligheder og udfordringer på arbejdspladsen.

 

Søndag 18. marts 2018 kl. 11.00-12.30

Studieskolen, Borgergade 14

 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.


Fiesta Nacional de la Vendimia - vinhøst i Argentina
Hvert år fejrer man vinhøsten i Mendoza i Argentina. Det er en af de vigtigste festivaler i landet, der tiltrækker mange turister fra nær og fjern.

Spanskafdelingen inviterer alle spanskkursister og spansktalende danskkursister til at komme og høre mere om denne vinfest.

Teresa Alcacio og Ignacio Pastor - og Studieskolens øvrige spansklærere - guider os igennem eftermiddagen.

Også repræsentanter for den Argentinske ambassade vil være til stede ved arrangementet. De vil være til rådighed for spørgsmål og udlevering af informationsmateriale om Argentina.
 
Det foregår:
Fredag 9. marts 2018 kl. 16.00 – 18.00
Studieskolen, Borgergade 14, 1. sal, aud. 131


Det er gratis at deltage - men vi beder om tilmelding.


Brætspilscafé - fredagshygge for danskkursister
Kom og hyg dig med andre danskkursister og lærere!

Vi serverer sandwiches, lidt at drikke, kaffe og kage.

Vi spiller forskellige spil sammen - og taler dansk samtidig. Så det er en god mulighed for både at hygge og øve dit danske.

 

Fredag 9. marts 2018 kl. 12.00 - 14.30
Studieskolen, Borgergade 14, 1. sal, aud. 131

Det er gratis at deltage, og du behøver ikke tilmelde dig – du skal bare komme.

PS. Hvis du ikke er danskkursist, men bare har lyst til at være med og tale dansk med vores kursister, så er du også velkommen.


Caroline Søeborg AhlefeldtSøndagssalon og debat om kulturmødet - drivkraft og entreprenørskab

Entreprenør, foredragsholder og bestyrelsesmedlem Caroline Søeborg Ahlefeldt taler om, hvordan man kan sikre innovation og fremdrift i mødet med det ukendte.

 

Søndag 25. februar 2018 kl. 11.00-12.30

Studieskolen, Borgergade 14

 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig,


Fransk filmsalon i Cinemateket: Fatima
Fredag den 12. januar kl. 16.45 er der mulighed for at høre nogle af Fatima Elayoubis digte læst højt på fransk, når Kamel Benkaaba fra Studieskolen fortæller om bogen og filmen. Det sker på fransk – med mulighed for at stille spørgsmål på både fransk og dansk. Filmen vises med engelske undertekster.

Program:
16.45: Velkomst og kort introduktion til filmen ved Studieskolens Kamel Benkaaba.
17.05: Film: ’Fatima’.
18.25: Diskussion af filmen og mulighed for spørgsmål.
18.35: Tak for i dag.

 

Fredag 12. januar 2018 kl. 16.45-18.45
Sted: Cinemateket


Billetter købes i billetkontoret i Cinemateket. Billetpris: 80 kr., dog kun 50 kr. for medlemmer af Cinemateket samt Studieskolens elever. Studieskolens kursister får rabatten ved personlig henvendelse i Cinemateket. 


Tysk januarfest - mit Bierstube

Gør en mørk vinteraften lys og festlig og kom til tysk Bierstube på Studieskolen.  Mød tyskkursister og de tysktalende danskkursister på Studieskolen til hyggeligt samvær. Vi sørger for velkomstdrink og underholdning.
I baren kan du købe tysk øl, vin, en brezel og vand.

Til dem, der har lyst, vil vi til festen etablere små grupper af tyske danskkursister og danske tyskkursister, som fremover kan mødes til at øve begge sprog.
Festen er for Studieskolens tyskkursister og tysktalende danskkursister, men andre interesserede er meget velkomne – bare du har lyst til at tale tysk og dansk og have en hyggelig aften sammen.

Fredag 26. januar 2018 kl. 20.00-23.00

Studieskolen, Borgergade 14, aud. 133

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig senest 20. januar. Tilmeld dig til din underviser eller på mail til chsc@studieskolen.dk.


Foredrag om Rodin og Camille Claudel

Jacqueline Rousselon fortæller om fransk kærlighed!100 år efter Rodins død er vi stadig optagede af hans smukke, sanselige skulpturer, men også af hans kærlighedsliv - kærligheden mellem Rodin og Claudel var stormfuld og fuld af passion.
Foredraget er på letforståeligt fransk.
Pris kr. 125.

Fredag 9. februar 2018 kl. 10.00-12.00
Borgergade 14, 1. sal, aud. 131

 

Italiensk filmsalon: ”Jalousi det med blomster”
Studieskolen viser sammen med Cinemateket den italienske tragikomedie 'Jalousi’ det med blomster’ (‘Dramma della gelosia’) med Marcello Mastroianni og Monica Vitti.

 

Program:
16.45: Velkomst og kort introduktion til filmen ved Studieskolens Giulia Longo.
17.05: Film: ‘Jalousi’ det med blomster’.
18.50: Diskussion af filmen og mulighed for spørgsmål.
19.00: Tak for i dag.

Det foregår på letforståeligt italiensk.

Fredag 9. februar 2018 kl. 16.45-19.00
Cinemateket, Gothersgade 55, København

 

Billetpris: 80 kr., dog kun 50 kr. for Studieskolens kursister (ved personlig henvendelse i Cinemateket). Billetsalget begynder cirka 20. januar.


Film og samtale på dansk - for danskkursister
Vi inviterer vores danskkursister fra modul 3 og op til at komme og se en dansk film. Vi viser først filmen (denne gang er det Olsenbanden ser rødt), og bagefter taler vi om den på dansk. Vi taler bl.a. om dansk mentalitet, humor, antihelte og populærkunst.
Arrangementet er målrettet vores kursister (fra modul 3 og op), der lærer dansk på Studieskolen.

 

Værten er Lise Bostrup, som underviser i dansk, og Studieskolen byder på retro-snacks og en kold Carlsberg.

  • Filmeftermiddagen er for danskkursister fra modul 3 og op.
  • Filmen vises med danske undertekster.
  • Det er gratis
  • Du behøver ikke tilmelde dig - bare kom!

Lørdag 10. februar 2018 kl. 14.00 - 17.00
Borgergade 14, 1. sal, aud. 127

 

Klik her, hvis du vil se arrangementer i 2017.

nyheder på studieskolen

Klik ind og læs om nyheder på Studieskolen. 
Læs vores nyheder

tilmeld dig nyhedsbrev

Vil du gerne være opdateret og vide, hvad der sker på Studieskolen?


Så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

 

Klik her.
Søndagssaloner om KULTURMØDET

Vi fortsætter i efteråret 2018 de populære Søndagssaloner med det overordnede tema KULTURMØDET.

Kom og hør - og tal med - bestyrelsesformand Stine Bosse, radiovært Lene Winther og fremtidsforsker Denis Rivin give hver deres bud på kulturmødet.

 

KLIK HER FOR AT LÆSE MERE OG TILMELDE DIG.