20. januar 2016

MEGET MERE END EN SPROGSKOLE

Vi siger det hele tiden til hinanden her på Studieskolen, men får vi sagt
det nok til jer? At lære et fremmedsprog godt hører til livets langsomme
processer. Så er det sagt. Derfor gør vi alt muligt for at inspirere jer på vej
mod målet. Vores fremmedsprogslærere har lagt sig i selen for at finde spændende
emner og oplægsholdere, og frem til slutningen har vi fornøjelsen af at kunne
invitere til underholdende og intelligente søndagssaloner om emner, der er
oplagte for vores fremmedsprog. Studieskolen giver en kop kaffe og en
croissant alle fire søndage.
Arrangementerne er gratis og løber fra kl. 11-12.30.
Se mere her.

TIL COLOMBIA MED EN COLOMBIANER

Det begynder allerede nu på søndag den 24. januar, hvor Ana Acosta, spansklærer på Studieskolen, fortæller om det kontrastfyldte Colombia. Hun kommer vidt omkring i det store land, der byder på udsøgt litteratur og kaffe, men også på alvorlig kriminalitet og fattigdom.

KINESISK ER IKKE SÅ SVÆRT, SOM DET LYDER
Allerede søndag den 7. februar har du chancen igen. Binbin Gong, der er Studieskolens kinesiske kinesisklærer, fortæller om, hvad hemmeligheden bag det kinesiske sprog er.

PARIS UNDER ANGREB – IGEN
Igennem tiden er Paris blevet angrebet mange gange. Paris har i sin levetid været udsat for angreb fra vikinger og andre barbarer, men har altid rejst sig igen. Den 13. november 2015 blev Paris mål for seks terrorhandlinger, og verden var i chok. Men byens motto er ikke for ingenting "Fluctuat, nec mergitur" (den kastes rundt af bølgerne, men synker ikke). Den 6. marts vil Ulla Gjedde, skribent, forfatter og fransklærer på Studieskolen, fortælle om Paris’ særlige evner som ukuelig by.
OBS: ARRANGEMENTET ER PÅ LET FORSTÅELIGT FRANSK.


LITTERÆRE FRANSKE PRISER
Søndag den 10. april kan du blive klogere på de franske litteraturpriser. Lisbeth Verstraete-Hansen, der er lektor ved franskstudiet på Københavns Universitet, kommer og fortæller om de franske litterære priser og deres historie. Hvert efterår giver de store franske litteraturpriser som fx Le prix Goncourt og Le prix Renaudot anledning til spænding og drama, for priserne giver både prestige og store salgstal. Hvilken historie fortæller priserne om Frankrig i det 20. og 21. århundrede? Og hvad betyder det, når en kontroversiel forfatter som Michel Houellebecq modtager en af
dem? Få svaret til sæsonens sidste søndagssalon.

AND FINALLY….
Må vi lige minde om to ting:
Det ene er, at du har en enestående chance for at lære spansk i Spanien i dagene op til påske. Se mere her.
Den anden er, at det er vigtigt at huske, at Studieskolen er meget mere end en sprogskole. Så spørg gerne jævnligt dig selv: Får du nok af os? Hvis ikke så kom glad til alle vores uforpligtende arrangementer. Vi håber, vi ses.

Fortsat god januar!

Venlig hilsen

Studieskolen