3. marts 2016

PARIS UNDER ANGREB OG ANDRE FRANSKE FORMIDDAGE

Det er ikke for ingenting, at Paris’ motto er ”fluctuat, nec mergitur”. Det vil sige:

”Den kastes rundt af bølgerne, men synker ikke”. I tidens løb er Paris blevet angrebet mange gange. Byen har i sin levetid været udsat for angreb fra vikinger og andre barbarer, men har altid rejst sig igen. Den 13. november 2015 blev Paris mål for seks terrorhandlinger, og verden var i chok.

Ulla Gjedde er skribent på bl.a. Weekendavisen, forfatter og fransklærer på Studieskolen, og på søndag, den 6. marts fra kl. 11-12.30, vil hun på letforståeligt fransk fortælle mere om Paris under angreb og sætte sidste års begivenheder i perspektiv.

Arrangementet er gratis. Studieskolen serverer en let brunch.

PARISISK BYFORNYELSE OG BRETAGNES LEGENDER
Kan man ikke få nok af Paris – eller af Ulla Gjedde, det kan jo ske – så er der endnu en gratis mulighed for fransk berigelse. I foråret byder Studieskolens franskafdeling nemlig indenfor til to franske fredagsformiddage. En français!

Fredag den 6. maj kl. 10.30-12.00
Byfornyelse i Paris før og nu
Det sker rigtig meget på ikke særlig meget plads i Paris, og byen har altid været et sted, arkitekter og byplanlæggere skeler til. Denne formiddag fører Ulla Gjedde publikum gennem den gennemgribende byfornyelse i Paris, der fandt sted i sidste halvdel af det 19. århundrede, og arrondissementernes historie.  
Paris byfornys også i det 21. århundrede, men nu er det mere bæredygtighed og grønt tænkning, der har dannet baggrund for renovering af de gamle kvarterer, fx det 13. arrondissement, hvor gamle fabrikker genbruges på kreativ vis.
Foredraget foregår på et letforståeligt fransk.
Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig: Klik her.

Fredag den 27. maj kl. 10.30-12.00
Bretagnes legender
Estelle le Bonnec, fransklærer på Studieskolen, fortæller også på letforståeligt fransk om sin hjemegn Bretagne, der er kendt for sine boghvedepandekager og sin gode æblecider, men også for sine historier. Estelle tager os med til magiske steder og fortæller om de legendariske og mystiske personligheder fra Bretagne. Hun tager os med gennem skove, havne, landsbyer til obeliskernes marker. Vi går i Kong Arthurs fodspor og skal høre om ’les korrigans’ – en slags bretonske nisser og andre væsner, som er med til at gøre Bretagne til et helt særligt sted.
Arrangementet er gratis.

FORMIDDAGE OM LA LOIRE
Efter at have ’rejst’ gennem Provence er Jacqueline Rousselon, fransklærer på Studieskolen, nu klar til at føre os gennem La Loire.
Læs mere om disse onsdag formiddage og tilmeld dig her.

ET ENFIN
Hvis du virkelig ikke kan få nok af skønne franske specialiteter, så må du hellere skynde dig at sætte kryds i kalenderen søndag den 10. april, hvor Lisbeth Verstraete-Hansen, lektor ved franskstudiet på Københavns Universitet, kommer til vores søndagssalon og fortæller om fransk litteraturpriser. Se mere og tilmeld dig her.

LÆR DET SELV
Og endelig, det er jo vores opgave til stadighed at komme med den påmindelse, så er alting, også fransk!, bare sjovere, når man er aktivt deltagende. Så når du får lyst til selv at lære fransk, skal du bare klikke her og tilmelde dig.

Bien sûr, så er der kun tilbage at sige: À bientôt!
 

Venlig hilsen

Studieskolen