21. april 2016

HER KOMMER SOLEN. ER DU KLAR?

Man begynder for alvor at tro på, at det bliver forår nu. Og hvis man ikke allerede har gjort det, er det tid til at komme i gang med at planlægge sommeren. Rundt omkring på de sociale medier og i internationale aviser og magasiner kan man læse om vores nye ferievaner, som måske er betingede af de voldsomme ting, der sker i verden lige nu. We stay put, som de siger på engelsk, og får pludselig øje på det nære og skønne i vores egen baghave. Både i overført og konkret betydning.

Det tyske magasin Stern skriver i hvert fald om, at Tyskland er blevet hot som feriemål. Der er store ferieoplevelser helt tæt på. Rejser i Europa har noget særligt over sig, fordi man har følelsen af, at man hurtigt kan komme tilbage til de dejlige steder, man har opdaget. Og så kan man komme hjem og være super motiveret for at tage et sprogkursus, så man kan indtage Europa med stil de næste mange år.

MENS DE ANDRE ER VÆK
En anden strategi i forhold til fremmedsprogene ligger ligefor: Hvis du er hjemme, mens andre er på ferie, så er vi der for dig. Mens byen er sommertom og gaderne øde, fordi det meste af Danmark er på ferie, er vi klar med almindelige og intensive kurser i fremmedsprog. Og man kan komme et ordentligt ryk, hvis man går to gange om ugen og gør lidt ved hjemmearbejdet også. Få overblik over vores sommerkurser her.

FRANSK HÆDER TIL DANSK KVINDE

Vi vil lige henlede opmærksomheden på Hanne Leth Andersen, der er rektor for RUC og formand for Studieskolens bestyrelse. Hanne Leth Andersens CV har været imponerende i mange år, og i sidste uge kunne hun føje endnu en pris til sit generalieblad. Hun blev nemlig endnu en gang hædret af den franske stat og kan nu kalde sig "Commandeur Ordre des Palme Académiques".  Hun får kommandørgraden for sit arbejde for at styrke sprog og det humanistiske område og for sin medvirken til at udbrede det franske sprog i Danmark. 

Det er ikke den første prestigefulde pris, Hanne Leth Andersen modtager. I 2012 blev hun Ridder af Dannebrog. I 2005 modtog hun Aarhus Universitets pris for fremragende og banebrydende undervisning, og samme år blev hun tildelt den franske grad "Officier dans l´Ordre des Palmes Académiques". For Hanne Leth Andersen begyndte det hele med en fascination af franske turister. Du kan læse hendes historie her.

ARRANGEMENTER
Og apropos Frankrig. Vi har stadig to arrangementer på programmet dette forår, som vi tænker vil interessere franskkyndige: Fredag den 6. maj fortæller Ulla Gjedde om ”Byfornyelse i Paris før - og nu”, og fredag den 27. maj fortæller Estelle le Bonnec om sin hjemegn Bretagne. Begge foredrag er på letforståeligt fransk. 

Venlig hilsen

Studieskolen