14. juli 2016

Måske kommer du lige om lidt hjem fra ferie med den der gode følelse af, at nu skal alting altså blive en lille smule anderledes. Måske har du været i udlandet på ferie, og så har man tit lyst til at lære sprog som en del af den nye hverdag. Og hvorfor ikke være på forkant og tilmelde dig allerede nu?

Vi kører sommerkurser i hele august, og til september udbyder vi et væld af kurser - masser af begynderhold inden for alverdens sprog. Tænk, hvor langt du vil kunne være nået til næste sommer, hvis du begynder, så snart du er tilbage fra ferie...

Studieskolens katalog bugner af kursustilbud og venter kun på dig. Se mere her.

SPROG OG DANNELSE
I vores seneste katalog har Charlotte Lorenzen, leder af Studieskolens afdeling for fremmedsprog, skrevet en klumme om at være verdensborger. For hvem vil ikke gerne være det? Ordet emmer af internationalt udsyn og dannelse. Hun påpeger selvfølgelig, hvilken vigtig komponent det at kunne fremmedsprog er i den dannelse, og hvordan sprog åbner kulturer – både ens egen og de fremmede. Læs hele klummen her.

Ida Auken, den radikale toppolitiker, har i tidens løb fordybet sig i ikke mindre end ti sprog. Studieskolen interviewede hende i foråret, og vi blev opløftede over at høre om, hvordan hun betragter sine sprog som sin skattekiste, føler dem som en berigelse og bruger dem som et arbejdsredskab, når hun skal rigtig til bunds i et emne. Frem for alt mener hun, at sprog er vigtigt i forhold til at navigere i verden.
Du kan læse interviewet med hende her.

NYE TILTAG
Vores italienskafdeling har fået ny sprogkonsulent, Laura Valesin, og hun har valgt at lægge en god portion kurser lørdag og søndag under titlen: Særlige italienskkurser. Her kan du blandt andet lære at tale med den rigtige italienske gestik – for italienerne taler jo lige så meget med hænderne, kroppen og ansigtsudtrykket som med stemmen. Du kan også få en grundig indføring i italiensk musik, eller du kan træne dine talefærdigheder. Se alle vores italienskkurser her.

 

LÆR SPROG MED EN NY METODE
På Studieskolen har vi en overordnet ambition om være blandt de bedste til at lære almindelige, motiverede voksne fremmedsprog. Derfor deltager vi hele tiden i internationale forsknings- og innovationsprojekter. For tiden leder vi et: Et fælles, EU-støttet projekt mellem seks lande. Projektet har til hensigt at finde en ny konstruktiv balance mellem individuel sprogcoaching, online learning, som det så mundret hedder, og så almindelig klasseundervisning.

Deltagerne arbejder hen imod at finde en undervisningsform, der tilpasser sig det moderne voksne menneskes lærings- og livsformer.

Vi er meget spændt på at skulle høste de første erfaringer. Og hvis du har lyst til at være med på det nyeste, kan du gå til tysk på mellemniveau eller begynderspansk hos os det kommende efterår. På begge disse hold vil de nye undervisningsmetoder blive afprøvet. Se mere og tilmeld dig her.

Vi håber, I finder det rigtige kursus hos os og springer ud i den lange og sjove proces, det er at lære et fremmedsprog og blive en lille smule mere verdensborger af det.

Og husk, at sprog lærer man bedst i selskab med andre. Det handler om at kommunikere.

Rigtig god sommer

Venlig hilsen
Studieskolen