1. september 2016

 

 

Vi håber, du har haft en god sommer. Måske er du en af dem, der benyttede de mange regnvejrsdage til at lære sprog?

 

SPROG TIL ALLE TIDER

Du får her en lille fortælling om, hvad man også kan bruge et fremmedsprog til. I 1871 gik den romantiske digter og romanforfatter Carsten Hauch rundt i Rom og skrantede. Han var efterhånden 80 år og følte, at det lakkede mod enden. En dag kan hans kone høre, at manden går rundt og mumler mærkelige ord og remser, som hun ikke forstår. Carsten Hauch indrømmer, at han øver sig på franske verber. Hele sit liv havde han været inspireret af Shakespeare, som han kunne LÆSE på engelsk, men han kunne ikke TALE sproget. Carsten Hauch mente, at Shakespeare kunne fransk, og da Carsten Hauch regnede med snart at skulle møde sit store forbillede i det hinsides, så ville han gerne kunne tale med ham. Derfor var det vigtigt at få pudset de franske verber af.

Det er da en dejlig historie, og den skulle være ganske sand. I hvert fald ved vi, at Carsten Hauch døde året efter og ligger begravet i Rom.

 

SPROG HER OG NU

Nogle af os vil nu gerne lære sprog, som vi kan bruge i dette liv, når vi rejser i andre lande, læser bøger og ikke mindst taler med udlændinge. Du kan stadig nå at komme med på vores mange sprogkurser, der starter i næste uge. Du kan se dem her.

For at blive i Shakespeares modersmål, så har vi et særligt tilbud til de morgenfriske: Engelsk samtale tirsdag morgen kl. 8.00. Du har også altid mulighed for at tage et Cambridge-kursus, så du kan forberede dig på bagefter at få papir på, hvad du kan. Se vores engelskkurser her.

Vi ved ikke, om det lykkedes Carsten Hauch at lære så meget fransk, at han kunne tale med Shakespeare. Men fransk kan også bruges til meget andet! Her kan du fx se, hvad nogle af vores kursister siger om at gå til fransk på Studieskolen.

 

SPROG OG KULTUR

Det er lige så stille begyndt at blive lidt køligere, og når efteråret rigtigt sætter ind, hvad er så bedre end at lune sig ved et godt glas sherry? Den 7. oktober byder vi på ”vino y vocabulario”, hvor du både lærer spanske gloser, får et oplæg på letforståeligt spansk om den kendte hedvin fra området omkring byen Jerez de la Frontera i Sydspanien og - ikke mindst - får lejlighed til at smage flere forskellige sherryer. Læs mere her.

I løbet af efteråret har vi arrangeret en bred palet af kulturelle aktiviteter. Der er foredrag, debat og søndagssaloner. Vi tror nemlig på, at det ikke er nok at terpe verber, der skal også viden om kultur og samfund til, før det bliver rigtig sjovt at lære sprog. Blandt andet har vi et foredrag med den danske Shakespeare-oversætter Niels Brunse. Sådan ender det med, at alting hænger så fint sammen. Du kan se alle arrangementerne her.

 

Rigtig god kursusstart

Studieskolen


PS Carsten Hauch ligger begravet på "Il Cimitero acattolico di Roma", den protestantiske kirkegård i Rom, sammen med store engelske forfattere som John Keats og Shelley.