9. september 2016

Las dos Fridas: Frida Kahlo, kvinden og kunstneren

Mexicanske Frida Kahlo (1907-1954) var en billedkunstner, der med sit værk forstod at ramme et udtryk, hvor hendes egne følelser og erfaringer blev gjort almenmenneskelige. Hendes malerier er formet i et eksotisk og folkloreinspireret sprog, fyldt med farver og detaljer, der går lige i sanserne, og den dag i dag er hendes kunst og person genstand for massiv opmærksomhed.

 

AT GØRE DET INDIVIDUELLE ALMENT
Men Frida Kahlo fortæller ikke kun om sig selv i sit værk. Hun formår også at skildre situationen i Mexico, og hun evner på elegant maner at fortælle om de forskellige problemer, landet havde dengang.

Hun skildrer hele tiden noget dobbelt i sine billeder. Kvindens indre liv, hvilket var epokegørende på hendes tid, og hendes ydre.
I al sin kunst stiller hun sig selv til rådighed på en meget tydelig måde og får dermed formidlet komplekse emner – tabuer fra dengang og nu.

Frida Kahlo regnes som en af surrealismens fremmeste repræsentanter, hendes kunst udstilles fortsat over hele verden, hendes hjem i Mexico er i dag et velbesøgt museum, og hendes excentriske tøjstil inspirerer til stadighed modeskabere over hele verden.

Kom og hør Teresa Alcacio fortælle om Frida Kahlo.
Teresa Alcacio er spansklærer ved Studieskolen og Frida Kahlo-kender. Det foregår på spansk og dansk.

Søndag den 18. september 2016 kl. 11-12.30
Det foregår i Borgergade 14, 1. sal, København K  


Traditionen tro vil der blive serveret kaffe og en croissant.
Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.
KLIK HER OG TILMELD DIG.


Foredraget er det første i en række på fire under overskriften ”Sproget og kunsten”.

Vi har prøvet at indlejre alle de erfaringer og al den feedback, vi har fået på vores saloner indtil nu. Noget af det, I, vores publikum, har efterspurgt, har været
at høre mere fremmedsprog. At foredragene foregik på et af de sprog, som I går og arbejder på at lære. Vi er landet et sted midt imellem. Når du går hjem fra efterårets saloner, vil du have lyttet til fremmedsprog, men arrangementerne bliver afviklet på en måde, så du sagtens kan komme og få noget ud af dem, selvom du lige er begyndt at gå til sproget. Vi guider og forklarer på dansk, når/hvis der er behov for det.
Og så handler alle salonerne jo om kunst, så det er ikke kun dit sprogcenter, der bliver pirret, men alle dine sanser.

Programmet ser sådan ud:

Søndag d. 18. september    
Frida Kahlo, kvinden og kunstneren

Søndag d. 9. oktober    
Shakespeare in Danish – at oversætte en 400 år gammel trendsetter til dansk

Søndag d. 30. oktober    
Den franske chanson

Søndag d. 20. november
Nogle kvindeportrætter i italiensk kunsthistorie fra det 15. til det 20. århundrede

Alle saloner er om søndagen kl. 11.00-12.30 i Borgergade 14.


Vi håber at se dig!

Venlig hilsen
StudieskolenPS - vi har flere andre gode tilbud om foredrag og aktiviteter i løbet af efteråret. Klik her for at følge med.