12. september 2016

STUDIESKOLEN RYKKER IND I CINEMATEKET

 

Til efteråret kan du få opvarmet sprogcentret i hjernen, når Cinemateket i København og Studieskolen byder på matinéer med skønne film, kaffe, sandwich – og passionerede foredrag på henholdsvis fransk, spansk og italiensk, der også er beregnet til de kun let øvede.

Sæsonen begynder søndag den 18. september kl. 10.30 med den franske klassiker ’Dagens skønhed’ (’Belle de jour’). Efter en pause med lidt at spise og drikke vil Studieskolens franske underviser Jacqueline Rousselon tale om Cathrine Deneuve, Luis Buñuel og 1960’ernes Frankrig.

Vi ønsker at skabe et forum, hvor alle kan diskutere med – på fransk eller dansk.
Samlet pris inkl. servering og foredrag: 100 kr. Billetter skal afhentes senest tre dage forinden.

'Dagens skønhed' er en gennemført surrealistisk fortælling pakket ind i pikante erotiske bordel-omgivelser. Det er historien om den smukke lægefrue Séverine (Catherine Deneuve), der ikke tilfredsstilles af sin mand, og derfor indleder et dobbeltliv som deltidsprostitueret. Men som tiden går, får Séverine svært ved at holde de to verdener adskilt, og grænsen mellem virkelighed og drøm bliver flydende. Luis Buñuel vandt Guldløven i Venedig for filmen i 1968.
Medvirkende: Catherine Deneuve, Jean Sorel, Michel Piccoli, Pierre Clémenti
Originaltitel: Belle de jour
Instruktør: Luis Buñuel
Frankrig, Italien, 1967
35mm, 101 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år
Spilledag: søndag den 18. september kl. 10.30.

 

Fredag den 7. oktober kl. 10.30 er det Spaniens tur. Dagens film, ’Pans labyrint’ lægger sig i forlængelse af Studieskolens forårsprogram og Cinematekets augustprogram, der begge har den spanske borgerkrig som tema. Handlingen udspiller sig i 1940’erne, hvor borgerkrigens sejrherrer fortsat forfølger de besejrede republikanere. Efter en sandwich vil Studieskolens Teresa Alcacio tale om filmen på letforståeligt spansk – og diskutere den med publikum.

 

Fredag 18. november kl. 10.30 er turen kommet til den italienske film: Nuovo Cinema Paradiso. Også her er der en let servering, og Studieskolens Giulia Longo fortæller om filmen på letforståeligt italiensk. Du kan købe billetter til den italienske film fra ca. den 21. oktober.

Vi glæder os selv til de tre filmsaloner - vi tror på, at det bliver sjovt for os alle sammen at tale om filmene på fransk, spansk og italiensk. Og dansk, når det er nødvendigt.  

Vi håber at se dig!

Venlig hilsen
Studieskolen