21. september 2016

KAN DU LIDE SHERRY?

På vores ”rejser” rundt i spansktalende lande har vi besøgt Spanien og Sydamerika, og vi har smagt på røde og hvide vine. Nu er turen kommet til, at vi kan smage flere forskellige slags sherry.

Sherryen kommer fra området omkring byen Jerez de la Frontera i Andalusien i Sydspanien, og faktisk kommer det danske ord sherry fra byen Jerez. Prøv at udtale begge ord – de ligner hinanden.

Fredag den 7. oktober kl. 17.00-18.30 vil vi fortælle dig om, hvordan man producerer sherry – produktionen adskiller sig nemlig på flere måder fra produktionen af andre hedvine. Det resulterer i flere forskellige sherryer, der smager vidt forskelligt, og som adskiller sig fra hinanden bl.a. i sødme.

Vi skal smage på de tørre Fino og Mazanilla, den nøddeagtige Amontillado, den tørre og elegante Oloroso og den søde Pedro Ximenez.
Sommelier Marco de Mitri guider os gennem vinsmagningen, og vi serverer nødder, pølse, ost og oliven til - men ikke det hele på én gang. De forskellige sherry-typer passer nemlig til forskellige typer tapas. Alt det lærer du også mere om den 7. oktober.

Aftenen foregår på en blanding af dansk og letforståeligt spansk, så du får også lært nogle gode spanske gloser.

Fredag den 7. oktober kl. 17.00-18.30
Pris kr. 250

TILMELD DIG HER.

MERE SPANSK - SANG OG FLAMENCO-KLAP
Kan du ikke få nok af Spanien? Så kan vi byde på to eftermiddage med spansk sang. En af de rigtig dejlige måder at lære og øve et sprog på er at synge – og helst sammen med andre.
Lørdag den 29. oktober og lørdag den 5. november kl. 13.30-16.05 inviterer vi til workshop, hvor vi arbejder med teksten til en spansk sang og/eller en flamencosang, og bagefter synger vi den.
Vi øver også palmas, dvs. den særlige måde at klappe på i forbindelse med flamenco.
Den 5. november får vi besøg af en flamencoguitarist, som akkompagnerer os.
Læreren Heidi Fechner er udøvende flamencosanger og har siden 2003 optrådt med sin gruppe Aire Nuevo. Hun synger i to flamenco-duoer og har optrådt som gæsteartist i flere sammenhænge i både Danmark og Sverige. I 2014 fuldførte hun "1-year Singer Course" på det internationale Complete Vocal Institute i København. Hun har desuden undervist mange år i Sevillanas, den folkelige del af flamenco.
Alle er velkomne, uanset spanskniveau.  
LÆS MERE OG TILMELD DIG HER.

Vi håber at se dig!

Venlig hilsen
Studieskolen