1. februar 2017

FIRE ARTIKLER OM EUROPA I DAG – OG NOGET OM VINTERGÆKKER

På Studieskolen arbejder vi hver dag med sprog, og vi ved godt, hvor meget det betyder at kunne gebærde sig på andre sprog end ens eget.

Nogle gange er sproget forskellen på, om du får serveret den ret, du tror, du har bestilt, eller noget helt andet.

Andre gange er sproget forskellen på at få en ordre i hus i sin virksomhed – og at miste den.

Man kører på en landevej i Frankrig, bilen begynder at hoste, og det ryger fra motoren. Så kan en lille smule kendskab til fransk være det, der gør, at du lynhurtigt får bilen repareret på det lokale værksted, så du kan køre videre til dit feriemål.

At kunne et fremmedsprog kan også bare gøre dig glad. For nogle af os bliver der ligefrem udløst endorfiner af glæde, når man kan bruge det sprog, man har øvet sig på og puklet med igennem lang tid, ude i den virkelige verden.

 

Uanset hvad din baggrund er for at interessere dig for sprog, så kan det spirende forår måske give dig et skub til at komme i gang eller komme videre. Find dit kursus her.

 

Du har muligvis allerede tilmeldt dig et kursus i dit drømmesprog. Men hvis du vakler og ikke rigtig ved, hvad du skal vælge, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar ved telefonen 33 18 79 77 hver dag fra kl. 10.00. I næste uge har vi endda åbent mandag-torsdag helt til kl. 18.00.

 

Hvis det alligevel ikke er nu, du skal gå på et kursus, så kan du vælge at komme til et af vores foredrag, der foregår på flere forskellige sprog – se listen over de mange muligheder her.

 

Du kan komme i sproghumør ved at læse vores nye magasin, hvor du finder fire artikler om Europa lige nu. Klik her for at se det. Du kan også hente det inde hos os i Borgergade 12 eller på dit lokale bibliotek.

 

Venlig hilsen
Studieskolen

 

PS – om vintergækker
Vi har valgt at illustrere dette nyhedsbrev med et billede af en vintergæk, for det er sådan en dejlig forårsbebuder. Og så er det et sjovt ord på dansk. ’Gæk’ betyder nemlig 'tåbe, nar', så en vintergæk er den, der driver gæk med vinteren ved at blomstre så tidligt.
Jeg har ikke kunnet finde andre sprog, hvor ordet for vintergæk har samme betydning. Vi har lavet en lille liste over, hvordan man siger vintergæk på engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, svensk, norsk og kinesisk. De er alle sammen fine ord med betydninger, man kan forestille sig – sådan noget med sneklokke og snedråbe. Klik her for at se listen.

 

Kender du ordet for vintergæk på et andet sprog? Så skriv det meget gerne til mig – Susanne Gram, sugr@studieskolen.dk – så sætter jeg det på listen.