20. juli 2017

ER DER STØD PÅ ’FERIE’? EN SOMMERHILSEN FRA STUDIESKOLEN

Juli er ferietid for mange af os. På Studieskolen har vi ikke sommerlukket, vi skiftes til at holde ferie, så der er altid nogle undervisere, der er parate til at lære fra sig.

 

Vores sommerkurser er ofte lidt anderledes end de normale kurser i løbet af året. Der er undervisning flere timer om dagen, og nogle gange er det superintensive hold med undervisning hver dag. Så får man et ordentligt skub fremad på kort tid. På mandag starter vi nye danskhold – ikke mindre end 95 udlændinge fra hele verden, der studerer dansk i deres hjemland, kommer hertil for at få et intensivt kursus på tre uger med udflugter, sociale aktiviteter, foredrag og meget andet. Det er et kursus, vi tilbyder hver sommer, og det er altid en sjov periode for os alle sammen herinde.

 

Kulinariske overraskelser
Når vi er ude at rejse, kan menukortet være en udfordring! Vi har lavet en lille quiz med bare fem spørgsmål – prøv at tage den og se, om du er klædt på til alverdens menukort.
Klik her for at tage quizzen.


Er der stød på ’ferie’?
Tilbage til spørgsmålet i emnelinjen. Ved du, om der er stød på ordet ’ferie’ på dansk? Sidste år lavede vi nogle film om dansk sprog, en af dem handler om stød. Hvis du ser filmen, får du svaret på spørgsmålet.
Klik her for at se filmen.

Til filmen hører en lille test, så du kan teste dig selv og se, om du har styr på det danske stød.
Klik her for at tage testen.

God sommer!

Venlig hilsen
Studieskolen


PS – hvis du har været på ferie og brugt dit sprog og alligevel synes, der er noget, der kan blive bedre, så kan du stadig nå et kursus i august.