Menu

Aja Christensen

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, noget dansk musik eller en dansk kunstner. Det kan også være en bygning eller fx en gade. Her kan du se, hvad Aja anbefaler.

Aja Christensen underviser i dansk på Studieskolen
Dit gratis yndlingssted i København
”Jeg har et ømt punkt for Assistens Kirkegård, hvor man kan nyde årstidernes skift, løbe en tur eller nyde at sidde på græsset sammen med venner blandt gamle træer, blomster, egern og ro -  en ro, der eksisterer, til trods for, at stedet ligger mellem to hektiske veje (Nørrebrogade og Jagtvej). Det er fascinerende, hvor godt sammensmeltningen af park og kirkegård fungerer her.

Og vil man grille en dejlig sommeraften, så ligger Hans Tavsens park lige op ad 'Assistensen', som stedet hedder i folkemunde. Her står solen på længe, og der er altid en god stemning.”
 
Har du en dansk kunstner, du vil anbefale?
”Ja, jeg er særligt glad for dansk litteratur. Jeg elsker, når forfattere skriver godt – altså rent sprogligt. Det fascinerer mig. Jeg tror, mine idoler i litteraturen lige nu er Theis Ørntoft og Signe Gjessing. De er meget forskellige, men de har begge en nerve, der er svær at komme uden om.

Og så er der dansk musik - der brænder mit hjerte lige nu for Minds of 99. Jeg synes, de på samme måde som forfatterne, jeg nævner, kan noget helt særligt. Og så er deres koncerter helt geniale!”