Menu

Annette Boolsen

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, noget dansk kultur eller natur. Her kan du se, hvad Annette anbefaler.

"Jeg elsker København med alle de mange forskellige muligheder og tilbud. En charmerende indre by, hvor man kan slentre rundt og kigge på skønne huse og slappe af på en café i en lille hyggelig gade eller langs en kanal. Byen er skabt til at komme rundt på cykel, og man kan cykle ud på fælleden og helt glemme, man er i en storby. Men man kan jo også gøre noget andet ...
Jeg bor ikke i København, men en skøn lille by – Sorø ligger kun 44 minutter med toget fra København og har masser at byde på. Her er natur, store skove og søer.
Byen emmer af historie, og masser af digtere og forfattere har været tilknyttet byen. For ca. 850 år siden grundlagde biskop Absalon (Københavns grundlægger) et stort kloster med en kirke (Danmarks 3. længste). I dag er kun kirken og klosterporten tilbage. Kirken er absolut et besøg værd, man bliver betaget, når man kommer ind i den store kirke, som gemmer på så meget historie. Her er flere konger begravet, og Ludvig Holberg – kendt for sine komedier og skuespil - ligger i en smuk sarkofag. Absalon selv ligger bag altret.
Ved siden af kirken ligger Sorø Akademi med udsigt til Sorø sø. Her er en meget kendt dansk aftensang ”Fred hviler over land og by” skrevet af B.S. Ingemann - forfatter af bl.a. historiske romaner og salmer og lærer ved skolen fra 1822-49. Sorø Akademi er i dag et moderne gymnasium, men har en historie på næsten 450 år først som skole for adelige og adeligt akademi.
Skolen og kirken ligger i en stor park, som man kan gå rundt i – hvis man ikke vil gå de 10 km rundt om søen. Jeg elsker selv at cykle rundt om søen, som flere steder har en lille sandstrand eller broer, så man kan bade.
Hvis du går ud gennem klostrets port, som også er Danmarks ældste beboede hus, kommer du ud midt i byen med hyggelige gamle huse, og midt på gaden ligger Christian 4.s gamle kro, som i dag er bymuseum.
Sæt dig ned på en af byens cafeer eller slut besøget af på den historiske restaurant Støvlet Katrines Hus."