Menu

Bodil Jeppesen

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, noget dansk musik eller dansk kunst. Det kan også være et museum eller et område. Her kan du se, hvad Bodil anbefaler.

Bodil anbefaler:
Har du et yndlingssted i København, hvor der er fred og ro?
Ja, Nordhavnstippen, som (indtil videre ...) er et smukt og uberørt naturområde.
Og ude for enden af Nordhavn er der også en lille hyggelig havn med et stykke grønt lige ud til Øresund.
Ingen trafik. Ingen cafeer. Ingen larm. Man kan tage en picnickurv med, sidde i græsset, lytte til vandet og kigge op og ned langs kysten og over til Sverige.   
 
Kan du anbefale et sted, hvor man kan se moderne dansk kunst gratis?
Ja, Edition Copenhagen i Strandgade på Christianshavn. De har et stort udstillingslokale, hvor man kan se (og købe) tryk/litografier af masser af nulevende danske billedkunstnere, både meget kendte og lidt mindre kendte. De fleste af dem er malere.
Bag udstillingslokalet er det store værksted, hvor kunstnerne får trykt deres værker.  
 
Kan du anbefale et museum i København?
Ja. Her kommer et lidt nørdet forslag. Hvis du er interesseret i industrihistorie og gerne vil se og høre og opleve noget fra dengang, Københavns Havn faktisk VAR en stor og trafikeret havn med ud- og indskibning af varer og passagerer, med kæmpe skibsværft og dieselmotorfabrik (Burmeister&Wain) og store kraner og folk, der knoklede langs kajerne og på skibene – ja, så skal du tage til Diesel House på H.C. Ørstedsværket (Nu: Orsted) i Sydhavnen. Og hvis du orienterer dig på hjemmesiden på forhånd om hvornår, så kan du – i 5 minutter - se og høre en gigantisk  dieselmotor arbejde. I 30 år var den faktisk verdens største dieselmotor.
I øvrigt kan man jo gå langs havnen hele vejen derud. Det ligger lige efter Fisketorvet.