Menu

Esben Johansen

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, en gade eller en dansk kunstner. Her kan du se, hvad Esben anbefaler.

Har du et yndlingssted i København?
Amager. Jeg elsker bydelen Amager. På Amager er der lidt mere plads til at brede sig, men det er samtidig en central del af København. I de urbane områder er der folkemylder, et væld af gode caféer og spisesteder samt fede kulturoplevelser og metro. Udover bylivet byder Amager på masser af fed natur som fx Amager Fælled og Amager Strandpark, der er små oaser midt i København. Og så er amarkanerne generelt rigtig søde og ligetil - der er ikke så mange dikkedarer, og de siger tingene, som de er.

Hvem er din danske yndlingsforfatter?
Min yndlingsforfatter er J.P. Jacobsen. Selvom han døde over 100 år inden, jeg selv blev født, kan hans tekster altså bare stadig noget. Med knivskarp pen skriver han både rørende og præcise personskildringer og fabulerende, fantaserende og mystisk lyrik. Derfor er han en forfatter, jeg ofte vender tilbage til. Det er ikke underligt, at hans forfatterskab og værker stadig er fast inventar i de fleste folkeskoler og gymnasier.