Helle Pedersen

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, en dansk kunstner eller noget dansk musik. Her kan du se, hvad Helle anbefaler.

Hvad er dit yndlingssted i København og omegn? Og hvorfor?
"
Det er svært at vælge et bestemt sted i byen. Men jeg elsker at gå eller løbe en tur rundt om søerne eller gå gennem Ørstedsparken på vej til Studieskolen fra Frederiksberg, hvor jeg bor. Jeg synes, det er interessant at gå rundt i parken og tænke på, at det område engang var en del af voldene omkring København. Det er også sjovt at se, hvordan parkens stil afspejler den tids haveideal med promenadestier og klassiske statuer og monumenter, så når man går derinde, kan det føles som en lille tidslomme."

Hvem er din dansk yndlingsforfatter? Og hvorfor?
"En af mine absolutte yndlingsforfattere er Tove Ditlevsen. Hun deler åbent og ærligt ud af sine oplevelser i livet. Hun skriver om sin barndom i 1920’ernes Vesterbro, der dengang var et rigtigt arbejderkvarter, om forholdet til sine forældre, om sine mange ægteskaber, om at være mor og om sit misbrug. Sproget virker simpelt og ligetil, men der gemmer sig en masse smerte, men også humor i hendes realistiske portrætter af livet. Hvis man går en tur på Vesterbro, kan man jo kigge forbi Tove Ditlevsens plads, hvor man på den grå betonvæg kan læse et af hendes mest kendte digte “De evige tre”."