Menu

Intensivt dansk sommerkursus - mellemniveau 1 (B1)

Start
mandag 26. juli
Pris
kr. 4.975
Lektioner
60
Start 26.07.2021
Periode 26.07.2021 til 13.08.2021
Lektioner 60
Holdnr. 8814-21
Underviser cand.mag. Jeanette Dideriksen
 
Sted Borgergade 14, 1. Sal
Lokale 131
Tid man 09.00 - 12.30
tir 09.00 - 12.30
ons 09.00 - 12.30
tor 09.00 - 12.30
fre 09.00 - 12.30
Pris kr. 4.975
Tid man 09.00 - 12.30
tir 09.00 - 12.30
ons 09.00 - 12.30
tor 09.00 - 12.30
fre 09.00 - 12.30

Fortæl, hvad du mener - på dansk
Har du lyst til at lære, hvordan du siger din mening på dansk? Står du nogle gange i en situation, hvor du skal fortælle, hvad din egen holdning er - og argumentere for den? Så er dette det rigtige kursus for dig.
Det vigtigste er, at du får trænet dit dansk. Primært mundtligt. Og fordi du allerede kan dansk på mellemniveau, vil du ofte deltage i samtaler om det, der aktuelt rører sig i verden omkring os. Samtaler, som du næsten lige så godt kunne have på dit modersmål med venner og familie, men som du nu lærer at have på dansk.
Du kommer til at arbejde selvstændigt med dansk - både i klassen, for eksempel når du taler med dine klassekammerater og din lærer, og når du arbejder med dansk på egen hånd derhjemme.
Vi arbejder med lidt mere komplekse tekster (både som tekst, men også i form af lyd og video), der hjælper dig med at få et større ordforråd på dansk.

Når du er færdig med kurset, kan du blandt andet:


  • fortælle, hvad du mener om noget. Du kan udtrykke dine egne holdninger og argumentere for dem. Du kan uddybe og nuancere det, du mener

  • fortælle om et emne, der interesserer dig

  • gengive noget, du har læst eller hørtVi arbejder med alle sprogfærdigheder i undervisningen - det vil sige, at du lærer både at forstå, tale, læse og skrive dansk.

Grammatik
Inden for grammatikken arbejder vi blandt andet med verber i forskellige tider, adjektiver, substantiver, ordstilling og andre ting, der er vigtige for at forstå og blive forstået på dansk. Du lærer også mange forskellige faste udtryk.

Udtale
Her på mellemniveauet lægger vi vægt på, at tempoet er realistisk, både når det handler om din egen udtale, men også din evne til at forstå, når danskere taler. Vi fokuserer blandt andet på forholdet mellem skrift og (ud)tale, og vi øver tryk, rytme og melodi i sætningerne. Alt sammen så du får en større fluency, når du selv taler dansk.

Emner
Vi arbejder med forskellige emner. Nogle gange har vi fokus på det personlige, andre gange har vi fokus på det mere abstrakte og generelle.
Emnerne handler for eksempel om sprog, kulturelle og sproglige normer, bolig og boformer, fritids- og foreningsliv, kroppen, sundhed og sygdom og Danmark og verden.

Undervisningsmateriale
Vi arbejder med emnerne i forskellige lærebøger og autentiske tekster fra danske aviser eller websider.
Lyd og video er en naturlig del af undervisningen.
Arbejdet med grammatik tager udgangspunkt i undervisningsmaterialet.

Samlet overblik over kurset
Du får adgang til vores online læringsmiljø Moodle. Her kan du kommunikere med din underviser, tjekke opgaver og få opdateret information.

Kulturprogram
Om eftermiddagen og om aftenen tilbyder Studieskolen en række forelæsninger om dansk sprog og kultur, workshops, ekskursioner og sociale arrangementer.
Her får du en introduktion til dansk politik, litteratur, historie og hverdagsliv. Se programmet her på hjemmesiden.

Praktiske oplysninger
Kurset er for dig, der kan noget dansk i forvejen, svarende til niveau A2 på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog.
Der er 20 undervisningstimer a 45 minutter i klassen om ugen.
Der er 10-18 kursister på holdet.

Hvis vi på et tidspunkt må lukke for undervisning med fysisk fremmøde på grund af corona, fortsætter holdet med undervisning online.
Onlineundervisning på coronalukkede hold betragtes som almindelig gennemført undervisning, uanset om den enkelte deltager ønsker at gøre brug af denne mulighed eller ej.
Hvis vi må ændre til onlineundervisning, bortfalder kompensation i form af tilbagebetaling eller erstatningsundervisning.
Husk, at du altid kan annullere din tilmelding op til en uge, før dit kursus starter.

Jeanette Dideriksen

Jeanette anbefaler:
"Jeg har altid syntes, Amager er noget helt specielt, og især Dragør! Dragør er et godt sted at tage hen, hvis man gerne vil gå en tur ved vandet eller slappe af. Her kan man sidde i fred og ro på en bænk eller café og kigge ud over den lille hyggelige havn, mens man lytter til mågernes skrig og lader tankerne flyve. Der er masser af stemning, og hvis det er lidt uklart, hvad fænomenet ”dansk hygge” dækker over, så synes jeg, Dragør er et godt bud. Og så er der jo også udsigt til broen, der forbinder Danmark og Sverige. Måske kender du allerede den dansk-svenske tv-serie ”Broen” - og her er det mere uhyggeligt end hyggeligt.

Når du alligevel er på disse kanter, så kunne du tage en tur forbi den legendariske Flyvergrill ved Københavns Lufthavn! Her letter og lander fly fra hele verden lige for næsen af dig, og også her er stemningen helt speciel. Der er både professionelle med store telelinser og almindelige familier, der bare synes, det er sjovt at se flyene så tæt på.

Men du kan selvfølgelig også finde mange spændende steder inde midt i København. Assistens Kirkegård på Nørrebro (bag de lange gule mure) er virkelig et interessant sted. Men vær opmærksom på, at københavnerne mere bruger kirkegården som en park end en kirkegård, ellers kan man blive ret overrasket. Her kan du støde på mange gravsteder, hvor berømte danskere ligger, bl.a. H.C. Andersen, Søren Kierkegaard, Niels Bohr og sangerinden Natasja, der døde meget ung.

Og hvis den danske sommer (ved et mirakel!) ikke består af alt for meget regn, så er der enormt mange gode - og gratis – tilbud rundt omkring i parker og på pladser, såsom musik, gratis filmforevisning, sommerdans i Fælledparken, hvor du kan få gratis danseundervisning i forskellige stilarter, etc. - you name it!

Rigtig god fornøjelse."
Vis mereVis mindre

Intensivt dansk sommerkursus - mellemniveau 1 (B1)

26. juli - 13. august

Tilmeld