Menu

Intensivt dansk sommerkursus - lavere mellemniveau (B1)

Start
mandag 25. juli
Pris
kr. 4.975
Lektioner
60
Start 25.07.2022
Periode 25.07.2022 til 12.08.2022
Lektioner 60
Holdnr. 8814-22
Underviser cand.mag. Ask Ryding-Hernæs
 
Sted Borgergade 14, 1. Sal
Lokale 127
Tid man 09.00 - 12.30
tir 09.00 - 12.30
ons 09.00 - 12.30
tor 09.00 - 12.30
fre 09.00 - 12.30
Pris kr. 4.975
Tid man 09.00 - 12.30
tir 09.00 - 12.30
ons 09.00 - 12.30
tor 09.00 - 12.30
fre 09.00 - 12.30
Udsolgt

Fortæl, hvad du mener - på dansk
Har du lyst til at lære, hvordan du siger din mening på dansk? Står du nogle gange i en situation, hvor du skal fortælle, hvad din egen holdning er - og argumentere for den? Så er dette det rigtige kursus for dig.
Det vigtigste er, at du får trænet dit dansk. Primært mundtligt. Og fordi du allerede kan dansk på mellemniveau, vil du ofte deltage i samtaler om det, der aktuelt rører sig i verden omkring os. Samtaler, som du næsten lige så godt kunne have på dit modersmål med venner og familie, men som du nu lærer at have på dansk.
Du kommer til at arbejde selvstændigt med dansk - både i klassen, for eksempel når du taler med dine klassekammerater og din lærer, og når du arbejder med dansk på egen hånd derhjemme.
Vi arbejder med lidt mere komplekse tekster (både som tekst, men også i form af lyd og video), der hjælper dig med at få et større ordforråd på dansk.

Når du er færdig med kurset, kan du blandt andet:


  • fortælle, hvad du mener om noget. Du kan udtrykke dine egne holdninger og argumentere for dem. Du kan uddybe og nuancere det, du mener

  • fortælle om et emne, der interesserer dig

  • gengive noget, du har læst eller hørtVi arbejder med alle sprogfærdigheder i undervisningen - det vil sige, at du lærer både at forstå, tale, læse og skrive dansk.

Grammatik
Inden for grammatikken arbejder vi blandt andet med verber i forskellige tider, adjektiver, substantiver, ordstilling og andre ting, der er vigtige for at forstå og blive forstået på dansk. Du lærer også mange forskellige faste udtryk.

Udtale
Her på mellemniveauet lægger vi vægt på, at tempoet er realistisk, både når det handler om din egen udtale, men også din evne til at forstå, når danskere taler. Vi fokuserer blandt andet på forholdet mellem skrift og (ud)tale, og vi øver tryk, rytme og melodi i sætningerne. Alt sammen så du får en større fluency, når du selv taler dansk.

Emner
Vi arbejder med forskellige emner. Nogle gange har vi fokus på det personlige, andre gange har vi fokus på det mere abstrakte og generelle.
Emnerne handler for eksempel om sprog, kulturelle og sproglige normer, bolig og boformer, fritids- og foreningsliv, kroppen, sundhed og sygdom og Danmark og verden.

Undervisningsmateriale
Vi arbejder med emnerne i forskellige lærebøger og autentiske tekster fra danske aviser eller websider.
Lyd og video er en naturlig del af undervisningen.
Arbejdet med grammatik tager udgangspunkt i undervisningsmaterialet.

Samlet overblik over kurset
Du får adgang til vores online læringsmiljø Moodle. Her kan du kommunikere med din underviser, tjekke opgaver og få opdateret information.

Kulturprogram
Om eftermiddagen og om aftenen tilbyder Studieskolen en række forelæsninger om dansk sprog og kultur, workshops, ekskursioner og sociale arrangementer.
Her får du en introduktion til dansk politik, litteratur, historie og hverdagsliv. Se programmet her på hjemmesiden.
Se kulturprogrammet her: https://www.studieskolen.dk/da/dansk/sommerkurser/kulturprogram (kopier url'en over i en anden browser).
Praktiske oplysninger
Kurset er for dig, der kan noget dansk i forvejen, svarende til niveau A2 på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog.
Der er 20 undervisningstimer a 45 minutter i klassen om ugen.
Der er 10-18 kursister på holdet.

Ask Ryding kinesisk på Studieskolen

Ask Ryding-Hernæs

Ask underviser både i dansk og kinesisk.
Ask fortæller: ”Jeg underviser både i dansk og kinesisk – mit modersmål er dansk, og jeg har studeret kinesisk på universitetet. At studere kinesisk har givet mig en stor forståelse af, hvordan det er at lære et fremmedsprog samt at lære en anderledes kultur at kende.”

Ask anbefaler vedr. dansk:
”Et af mine favoritsteder i København er Glyptoteket. Jeg er interesseret i kunst og tager derind for at tegne de smukke skulpturer. Det er et besøg værd. Jeg kan også anbefale at se skulpturer udendørs. For eksempel i Kongens Have, Ørstedsparken og Hans Tavsens park.
Jeg bor på Nørrebro, som jeg holder meget af. Der er alle mulige forskellige butikker, restauranter og mange forskellige mennesker fra forskellige dele af verden. Tag for eksempel en tur til Assistens Kirkegård og besøg H. C. Andersens og Søren Kirkegaards grave i flotte omgivelser og gå op ad Blågårdsgade og få en kop kaffe, eller find interessante tøjbutikker på Elmegade.
 
Bøger jeg kan anbefale:
’Kongens Fald’ af Johannes V. Jensen - en klassisk historisk roman om 1500-tallets Danmark
Tegneserien ’Valhalla’ af Peter Madsen - meget flot tegneserie om de nordiske guder (kan læses af både børn og voksne!) ”

Ask siger dette om sine erfaringer med kinesisk:
"Jeg har læst Kinastudier på universitetet og har undervist studerende, børn og voksne i kinesisk. Det var de kinesiske skrifttegn, de kulturelle forskelle og den enorme dynamik i landet, der fascinerede mig. Jeg har sammenlagt boet i Kina i to år og rejst i landet - og den rejse stopper aldrig - landet er så stort, at der altid er et nyt sted at besøge.
Jeg elsker at formidle sproget og har en kærlighed til skrifttegnene og deres udvikling.
Jeg interesserer mig for Kinas politik, sprog og kultur. Når man lærer et sprog fra en kultur på den anden side af jorden, kommer man også til at se på sit eget sprog og kultur på en ny måde. Det synes jeg er noget af det mest spændende."

Ask anbefaler:

Steder
Den kinesiske mur: man kan tage til det mest populære sted Badaling, hvor muren er restaureret, men man kan også tage til Simatai, hvis man er klar til en vandretur. Denne del af muren er ikke restaurereret, og man kan gå en rute i smukke omgivelser og få rørt sig.
Tag til Xi’an og se Qinkejserens terrakottakrigere!
Oplev Beijings buldrende liv og oplev historien ved at se Mao Zedongs mausoleum.

Litteratur
Opråb af Lu Xun, den mest kendte forfatter i Kina fra starten af det 20. århundrede.
The Three Body Problem af Liu Cixin, selv Barack Obama har læst den. En moderne science-fiction roman om rumvæsner, videnskab og med referencer til Kinas nyere historie.
Daodejing også kendt som Tao te ching - en lille bog med store dybder.
Konfucius’ samlede samtaler er blevet udgivet i dansk oversættelse for nylig. Den gamle filosofs tanker er et af de vigtigste fundamenter i kinesisk kultur og samfund.

Film
Instruktøren Zhang Yimous To Live (Huozhe) følger en kinesisk familie igennem Kinas moderne historie.
Red sorghum (filmatisering af nobelprisvinderen Mo Yans roman).
Ip man (en ægte kong fu-basker).

Mad
Der er garanterede smagsoplevelser fra den lokale nudelbiks til de dyreste restauranter. Hver provins har sine specialiteter –  mit favoritkøkken er mad fra Sichuan provinsen - stærk og kraftfuld mad. Mad finder man altid i Kina, så det er bare om at smage sig frem!

Vis mereVis mindre

Intensivt dansk sommerkursus - lavere mellemniveau (B1)

25. juli - 12. august

Udsolgt