Menu

Martin Andersen

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, noget dansk musik eller en dansk kunstner. Her kan du se, hvad Martin anbefaler.

Martin Andersen
Dine yndlingssteder i København
”Gader med liv, stemning og sjæl. For eksempel Værnedamsvej, der forbinder Gammel Kongevej på Frederiksberg med Vesterbrogade på Vesterbro. Her er stemningen fransk, og caféer og butikker frister med kulinariske lækkerier; Elmegade på Nørrebro, med veganske caféer og små designer-tøjbutikker; Nordre Frihavnsgade på Østerbro, hvor du finder små hyggelige pladser og gode restauranter; du kan også slingre en tur ned ad Blågårdsgade på Nørrebro, der er en hektisk gade med kant og rå charme, mellemøstlige grønthandlere og caféer (Harbo og Propps!); og endelig kan du promenere (en art borgerlig gangart i adstadigt tempo) op ad den mere elegante Frederiksberg Allé, gøre et ophold på den gamle Café Promenaden, inden du når op til smukke Frederiksberg Have.”

Hvem er din danske yndlingsforfatter?
”Der er mange. Men start med Kongens Fald af Johannes V. Jensen. Så får du både serveret Danmarks historie i overgangen fra middelalder til renæssancen og en vild, dramatisk og smuk fortælling, hvor Kong Christian 2. og studenten/soldaten Mikkel Thøgersens parallelle optur og nedtur spejles i hinanden og perspektiveres til en dyster dom over nationen Danmark.
Romanen er nihilistisk, men paradoksalt fyldt med fortællerglæde og fantastiske scener.”

Hvilken bygning vil du særligt anbefale?
”Her er der også meget at vælge imellem, men Vor Frue Kirke, der fungerer som Københavns Domkirke, har en særegen skønhed. Stilen er nyklassicistisk med græske søjler, rene linjer, pudsede mure, inspireret af antik romersk arkitektur.
Arkitekten C.F. Hansens bygninger findes rundt omkring i City; Københavns Domhus på Nytorv og Christiansborg Slotskirke, der er eneste rest fra det nedbrændte 2. Christiansborg Slot. Uden for Vor Frue Kirke står to store figurer af Moses og David. Indenfor finder man Thorvaldsens berømte statue af Jesus samt de 12 apostle.
Under jazzfestivalen kan man opleve jazzmesser her, ligesom den specielle atmosfære er blevet brugt til natkirke og ”Chillout Night” med elektronisk musik.”