Menu

Engager dine elever - Bliv sprogcoach

Start
mandag 29. januar
Pris
kr. 11.450
Lektioner
28
Start 29.01.2024
Periode 29.01.2024 til 22.04.2024
Lektioner 28
Hold nr.: 9052-24
Underviser Christoph Schepers
Stine Lema
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Lokale 133
Tid man 09.30 - 16.30
tir 09.30 - 16.00
Pris kr. 11.450
Tid man 09.30 - 16.30
tir 09.30 - 16.00

Motivation som middel til varig læring
Virkelig læring kan kun ske, når eleven har en indre motivation for at lære. Som undervisere kan vi forberede os nok så meget, vi kan have de bedste intentioner, og vi kan være nok så opfindsomme i vores undervisning. Men varig læring finder kun sted, hvis vores elever virkelig VIL lære, og hvis de har en egen motivation.
Hvordan hjælper du så dine elever til at finde motivationen? Det gør du ved at uddanne dig til sprogcoach. Du lærer at plante begejstring hos eleverne, så de forstår, hvorfor de skal lære, og så de får lyst til at lære. Når elever lærer sprog hos en underviser, der er uddannet sprogcoach, så føler de sig set og hørt. De ved, at der er en, der tager dem i hånden - og de bliver derfor i stand til selv at finde deres egen vej. Så kan de sætte mål og definere vejen, og de får en masse ressourcer og værktøjer, så det bliver overskueligt.
Som en af vores kursister på sprogcoachingkurset sagde, efter hun havde gennemført kurset: 'Det mest fantastiske var, at jeg kunne se, at jeg tændte lys i elevernes øjne!'

God sprogcoaching
På kurset lærer du, at god og vellykket coaching er en samskabelse mellem coach og elev. Du skaber læring sammen MED eleverne, ikke FOR dem. Den gode sprogcoaching skaber også en forandring i dig som lærer, og samskabelsen mellem dig og eleverne forandrer for altid dit eget syn på læring.
Vi ved alle, at læring fungerer bedst sammen med andre. Vi er sociale væsener og lærer bedst i samarbejde med et menneske, vi har tillid til. Også denne proces bliver understøttet i sprogcoaching.

Hvordan foregår det?
Et væsentligt element i kurset er, at du selv bliver coachet gennem hele uddannelsen. Du kommer selv igennem processen og får på den måde et godt indblik i, hvorfor coaching giver mening. Du får rig mulighed for selv at coache, og du oplever, hvordan det føles at blive coachet. Derfor kan du omsætte det i praksis og selv coache, når du er færdig med uddannelsen. Det hele foregår selvfølgelig under supervision, så du bliver guidet hele vejen.
Dette giver kurset dig:


  • Ny indsigt i den nyeste teori omkring læring

  • Et nyt syn på muligheder for at inddrage læringsteori i din undervisning

  • Viden om og øvelse i spørgeteknikker, der giver dig en helt konkret mulighed for at omsætte det i din egen undervisning

  • Praktisk erfaring i at coache og blive coachet under supervision

  • Konkrete værktøjer til at gennemføre sprogcoaching

  • Ressourcer, som dine elever kan bruge i deres egen læringsprocesKursusprogram
29/1 og 30/1
Undervisning kl. 9.30-16.30

To undervisningsdage, hvor du får en grundig introduktion til metoden og masser af praktiske øvelser til at træne metoden.
På dag 1 får du en grundig introduktion i metodens baggrund og indhold, og du får mulighed for at gøre dig fortrolig med metoden gennem praktiske øvelser.
På dag 2 finder du din måde at bruge metoden: Du får konkrete værktøjer til at støtte dit arbejde sammen med dine elever, du gennemfører din første sprogcoaching under supervision, og du laver en konkret arbejdsplan for din afprøvning af metoden i den følgende praksisfase.

30/1 - 12/3
Øvelse og supervision

Du afprøver metoden og coacher dine egne elever - og får støtte og supervision fra kursuslederen

13/3
Undervisning kl. 9.30-16.30

Du udveksler erfaringer med dine medkursister og reflekterer over, hvorfor ting fungerede eller fejlede i afprøvningsfasen. Du får yderligere værktøjer til at støtte eleverne i at fortsætte og evaluere deres selvstændige arbejde med sproget. Du får inspiration og værktøjer til, hvordan sprogcoaching kan integreres i klasseundervisningen. Du bliver også coachet til at lave din egen arbejdsplan for næste praksisfase.

13/3 - 21/4
Du fortsætter afprøvning af metoden med dine egne elever - enten individuelt eller integreret i klasseundervisningen. Du får støtte og supervision fra kursuslederen

22/4
Undervisning kl. 9.30-16.30

Du evaluerer dit arbejde med metoden og vurderer, hvordan du bedst kan bruge metoden i dit daglige arbejde. Du får ny teori og praktiske værktøjer til at støtte dette arbejde og ender med en konkret plan for, hvordan du vil implementere sprogcoaching i dit arbejde samt en velfyldt værktøjskasse, der støtter dette arbejde.
Din underviser
Din underviser vil enten være Christoph Schepers eller Stine Lema - eller dem begge to.
Christoph er uddannet sproglærer og coach og har arbejdet med fremmedsprogsdidaktik siden 1995. Han er chefkonsulent i Studieskolens kompetencecenter for anvendt sprogdidaktik le:v:el og har været leder af flere europæiske udviklingsprojekter om udvikling og implementering af sprogcoaching i fremmedsprogsundervisning.
Stine er udviklingskonsulent i le:v:el. Hun er sprogcoach og har i et tæt samarbejde med Christoph Schepers videreudviklet og arbejdet med sprogcoaching i de senere år. Hun er kursusleder på flere af le:v:els kurser og arbejder med produktudvikling.
Desuden arbejder Stine med Cambridge English i gymnasierne, hun er mundtlig Cambridge-eksaminator og har undervist i engelsk i England og på Studieskolen. Derved har hun stor både sproglig og faglig ekspertise inden for engelsk.
Hun er uddannet i voksenpædagogik og kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet og Macquarie University, Sydney.
Øvrig praktisk info
Du får adgang til vores onlineunivers, hvor du fremover kan finde alt kursusmateriale, konkrete templates samt kan udveksle erfaringer med underviseren og de andre elever
Der er fuld forplejning på kursusdagene
Afmeldingsfrist: 14 dage før kursusstart

Christoph Schepers

Stine Lema

Stine Lema er udviklingskonsulent i le:v:el. Hun er sprogcoach og har i et tæt samarbejde med Christoph Schepers videreudviklet og arbejdet med sprogcoaching i de senere år. Hun er kursusleder på flere af le:v:els kurser og arbejder med produktudvikling og markedsføring.
Desuden arbejder Stine med Cambridge English i gymnasierne, hun er mundtlig Cambridge-eksaminator og har undervist i engelsk i England og på Studieskolen. Derved har hun stor både sproglig og faglig ekspertise inden for engelsk.
Hun er uddannet i voksenpædagogik og kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet og Macquarie University, Sydney.

Vis mereVis mindre

Engager dine elever - Bliv sprogcoach

29. januar - 22. april

Tilmeld