Menu

Debat om fransk film - online!

17. april 2020

Kan du godt lide franske film? Kunne du tænke dig at debattere og diskutere en fransk film sammen med andre, som går op i film?

Hvis du kan svare ja til de spørgsmål, så deltag fra din stue og se franske film og tal om dem med andre interesserede igennem onlineplatformen Zoom.

Kamel Benkaaba underviser i fransk på Studieskolen og i film og filmhistorie på Københavns Universitet. Han præsenterer filmen på letforståeligt fransk og udpeger vigtige steder og elementer i filmen, som du bør bemærke. Filmvisningen foregår via platformen Zoom, som du får adgang til via et link og en adgangskode to dage inden filmvisningen. Efter filmen og via Zoom fremhæver vi sammen de vigtigste aspekter ved filmen og øvrige elementer, som du har lyst til at tale om. Samtalen om filmen kan foregå på både fransk og dansk - du bestemmer selv.

Dagens film er La promesse/Løftet (1996) af Luc et Jean-Pierre Dardenne.

La promesse er skabt af de belgiske Dardenne-brødre og blev valgt til årets bedste udenlandske film af de amerikanse kritikere i 1996. Det er en hjertegribende fortælling om en søn, som gør oprør mod sin far. Det er en kompromisløs film, som man ikke lige kan ryste af sig.

Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på fransk eller på dansk. Hvilke aspekter lagde du mærke til i filmen? Hvorfor kunne du godt lide den, eller hvorfor talte den ikke til dig? Er der noget særligt fransk/belgisk ved denne film? Hvordan holder man et svært løfte?

Dette debatarrangement er et af flere, som har film som omdrejningspunkt for debatten. Du er velkommen til at deltage i alle debatarrangementerne, men du kan også bare komme til de debatarrangementer, som særligt har din interesse. Alle film bliver så vidt muligt vist med undertekster.

Det foregår:
Fredag 17. april 2020 kl. 13.00-16.00
Via onlineplatformen Zoom

Det er gratis, men vi beder om tilmelding.