Menu

Debat om fransk film: Le Havre/Miraklet i Le Havre (2011) af Aki Kaurismäki. Hvem er det gode menneske?

20. marts 2020

Kan du godt lide franske film? Kunne du tænke dig at debattere og diskutere en fransk film sammen med andre, som går op i film?

Kamel Benkaaba underviser i fransk på Studieskolen og i film og filmhistorie på Københavns Universitet. Han præsenterer filmen på letforståeligt fransk og udpeger vigtige steder og elementer i filmen, som du bør bemærke.

Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på fransk eller på dansk. Hvilke aspekter lagde du mærke til i filmen? Hvorfor kunne du godt lide den, eller hvorfor talte den ikke til dig? Hvorfor laver Aki Kaurismäki film på fransk? Hvordan man gør det rigtige i en verden, hvor medmenneskelighed har svære kår. Filmen er et moderne eventyr om afrikanske flygtninge, som lander i Le Havre og møder Marcel, som gerne vil hjælpe dem til et bedre liv.

Dette debatarrangement er et af flere, som har film som omdrejningspunkt for debatten. Du er velkommen til at deltage i alle debatarrangementerne, men du kan også bare komme til de debatarrangementer, som særligt har din interesse. Alle film bliver så vidt muligt vist med undertekster.

Det foregår:
Fredag 20. marts 2020 kl. 16.00-19.00
Studieskolen, Borgergade 12, 1. sal, aud. 108

Det er gratis, men vi beder om tilmelding.