Menu

Debat om fransk film: Den sidste metro/ Le dernier métro (1980) af François Truffaut. Hvad er kærlighed?

17. januar 2020

Kan du godt lide franske film? Kunne du tænke dig at debattere og diskutere en fransk film sammen med andre, som går op i film?

Kamel Benkaaba underviser i fransk på Studieskolen og i film og filmhistorie på Københavns Universitet. Han præsenterer filmen på letforståeligt fransk og udpeger vigtige steder og elementer i filmen, som du bør bemærke.

Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på fransk eller på dansk.

Hvilke aspekter lagde du mærke til i filmen? Hvorfor kunne du godt lide filmen, eller hvorfor talte den ikke til dig? Er der noget særligt fransk ved denne film, eller er det franske element uvæsentligt? Hvad oplever du, når du ser franske film – er de anderledes end fx danske og amerikanske film?

Dette debatarrangement er et af flere, som har film som omdrejningspunkt for debatten. Du er velkommen til at deltage i alle debatarrangementerne, men du kan også bare komme til de debatarrangementer, som særligt har din interesse. Alle film bliver så vidt muligt vist med undertekster.

Dagens film er Den sidste metro/ Le dernier métro et historisk trekantsdrama under 2. verdenskrig. Hvem elsker hvem? Cathrine Deneuve og Gérard Depardieu har hovedrollerne i et drama om kærlighed, besættelse, antisemitisme, modstandsbevægelse og teateret som frirum.

Det foregår:
Fredag 17. januar 2020 kl. 16.00-19.00
Studieskolen, Borgergade 12, 1. sal, aud. 110

Det er gratis, men vi beder om tilmelding.