Menu

Debat om fransk film: Profeten/ Un prophète (2009) de Jacques Audiard

15. november 2019

Kan du godt lide franske film? Kunne du tænke dig at debattere og diskutere en fransk film sammen med andre, som går op i film?

Kamel Benkaaba underviser i fransk på Studieskolen og i film og filmhistorie på Københavns Universitet. Han præsenterer filmen på letforståeligt fransk og udpeger vigtige steder og elementer i filmen, som du bør bemærke.

Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på fransk eller på dansk.

Hvilke aspekter lagde du mærke til i filmen? Hvorfor kunne du godt lide filmen, eller hvorfor talte den ikke til dig? Er der noget særligt fransk ved denne film, eller er det franske element uvæsentligt? Hvad oplever du, når du ser franske film – er de anderledes end fx danske og amerikanske film? Hvad er det, Audiard kan som filmskaber? Han er en lysende stjerne i fransk film – hvorfor?

Dette debatarrangement er et af flere, som har film som omdrejningspunkt for debatten. Du er velkommen til at deltage i alle debatarrangementerne, men du kan også bare komme til de debatarrangementer, som særligt har din interesse. Alle film bliver så vidt muligt vist med undertekster.

Dagens film er Profeten – et fængselsdrama, som handler om identitet, tillid og forræderi. Efter filmen debatterer vi om fængselsstraf, afsoning, frihed og meget mere.

Det foregår:
Fredag 15. november 2019 kl. 16.00-19.00
Studieskolen, Borgergade 12, 1. sal, aud. 125

Det er gratis, men vi beder om tilmelding.