Menu

Debat om fire franske feminister

29. november 2019

De franske kvinder fik stemmeret i 1944, og i 1965 fik de lov til at åbne deres egen bankkonto - uden at spørge deres eventuelle mand om lov (i Danmark havde kvinderne fået ret til at råde over egne tjente penge i 1880).

Betyder det så, at de franske kvinder ikke interesserede sig for ligestilling mellem kønnene?

På ingen måde. I debatoplægget introducerer cand.mag. Ulla Gjedde på letforståeligt fransk fire stærke franske feminister og deres kamp for at forbedre kårene for kvinder.

Vi skal tale om Olympe de Gouge, der i 1791 skrev "Erklæring om kvindens og medborgerindens rettigheder", en pendant til Menneskerettighederne fra 1789.
Og vi skal høre om Flora Tristan, der ikke blot er mormor til Paul Gauguin, men også en stærk kvindesagskvinde.
Desuden to kvinder i det tyvende århundrede: Den ene, Simone de Beauvoir, skrev århundredets feministiske manifest 'Det andet køn'. Den anden, Simone Veil, omsatte nogle af tankerne til handling. Hvis du ikke kender disse fire franske feminister, så har du altså muligheden nu - og hvis du allerede kender dem og deres tanker, så kan du være med til at sætte gang i debatten.

Hvordan er det i dag? Har vi overhovedet brug for at kæmpe mere? Eller har vi fået fuld lighed i Danmark, Frankrig, Europa? Vær med til at debattere efter Ulla Gjeddes oplæg - du bestemmer selv, om du vil deltage på fransk eller dansk - alle er velkomne - selvfølgelig også mænd.

Ulla Gjedde fortæller på letforståeligt fransk, du kan følge med, hvis du er på A2-B1-niveau.

Det foregår:
Fredag 29. november 2019 kl. 16.00-18.00
Studieskolen, Borgergade 12, 1. sal, aud. 125


Det er gratis, men vi beder om tilmelding - tilmeld dig nedenfor.