Menu

A2/B1 Gainsbourg - foredrag på letforståeligt fransk

Dato
05.11.2021
Pris
kr. 195
Start 05.11.2021
Lektioner 3
Holdnr. 1237-21
 
Sted Borgergade 14, 1. Sal
Pris kr. 195

Gainsbourg - 30 ans déjà !

"Je suis venu te dire que je m'en vais, des adieux à jamais..." - kan du huske sangen? Det er et af Serge Gainsbourgs mange hits. Han døde den 2. marts 1991 - kun 62 år gammel og efterlod omkring 500 sange. Du kender sikkert rigtig mange af dem, og de er blevet sunget af så forskellige sangerinder som Gréco, Bardot, France Gall, Deneuve, Adjani og Jane Birkin.

I år er det 30 år siden at Gainsbourg gik bort. Hvem var Gainsbourg, og hvad har han betydet for fransk musik og kultur? Jacqueline Rousselon tager os med på en rejse gennem Gainsbourgs liv som kunstner, provokatør, geni, poet og far. Vi skal møde hans muser, lytte til dele af hans utrolige sangskat og høre nogle af de mange historier fra hans utrolige liv med mange op- og nedture.

Gainsbourg et temaet for vores første foredrag på fransk efter genåbningen. Vi har glædet os til at invitere jer til foredrag igen. Og vi starter med en kunster, hvis liv handlede om musik, gauloises og alkohol. Vi kan ikke byde på det hele, men vi skal høre uddrag af de store sange, og vi byder også på et glas vin.

Kom og hør Jacqueline Rousselon fortælle på letforståeligt fransk om legendariske Gainsbourg.

Der er et glas vin inkluderet i prisen.

A bientôt !

Det foregår:
5. november 2021 kl. 16.00-19.00
Studieskolen, Borgergade 12
Vi sender en mail med det præcise lokale nogle dage før.

Jacqueline Rousselon

Jacqueline Rousselon er født i Marseille i Frankrig, og hun har boet i Danmark i 20 år. Jacqueline er, hvad der svarer til cand.mag. fra Frankrig. Hun har 20 års erfaring i at undervise i fransk sprog, kultur og samfund ikke bare i Danmark, men mange steder i hele verden. Jacqueline har f.eks. undervist i Aix-en-Provence, i Vermont i USA og på Harvard University i USA.
Jacqueline tager til Frankrig to-tre gange om året for at være sammen med familie og venner.

Jacqueline anbefaler lige nu:
Steder: Prøv de forskellige franske regioner, én ad gangen, de er meget forskellige indbyrdes. Det er blandt andet variationen mellem regionerne, der gør Frankrig så spændende. Hvis man er i Frankrig i længere tid, så kan man opleve noget helt andet, hvis man tager på en weekendtur til en anden region, det kan blive helt eksotisk.
Mad: Igen er det de regionale forskelle, der er mest fascinerende. Man skal spise det lokale køkken, det gør franskmænd altid. Prøv f.eks. om sommeren maden fra Sydfrankrig, der er baseret på olivenolie og grøntsager. Det bedste kød er lam fra de franske alper, det har en helt unik kraftig smag.
Film: Hold øje med Grand-biografen i København. De viser mange gode franske film, især mandag eftermiddage. Franske film er ofte både sjove og underholdende og handler om almindelige menneskers historie. De kan helt klart anbefales.
Vis mereVis mindre

A2/B1 Gainsbourg - foredrag på letforståeligt fransk

Tilmeld