A2/B1 Pour l'amour ! - Foredrag på letforståeligt fransk

Info

Dato:

09.10.2019

Sted:

Borgergade 12, 1. Sal

Pris:

kr. 275

Holdnr.:

1540-19
Tilmeld

Kom til to fantastiske foredrag på letforståeligt fransk. Jacqueline Rousselon fortæller om to store kærlighedshistorier. Den ene finder sted blandt kunstnere, og den anden finder sted blandt videnskabsfolk. Kom og hør om passionen, som i den ene kærlighedshistorie udmøntes i sublime skulpturer, og i den anden kærlighedshistorie fører til hele to Nobelpriser.

Camille Claudel et Auguste Rodin: pour l'amour de la sculpture
Da Auguste Rodin blev mere og mere berømt og fik flere og flere bestillinger, måtte han ansatte flere dygtige medhjælpere i sin ateliervirksomhed, en af disse medhjælpere var Camille Claudel, der også blev hans model og elskerinde.
Camille Claudel var selv en meget talentfuld billedhugger, som i dag bl.a. er repræseteret på Musée d'Orsay i Paris. Deres forhold var meget tumultøst, men vigtigst af alt var kunsten!

Marie et Pierre Curie: pour l'amour de la science
Maria Slodowska blev født i Polen i 1867 og giftede sig med fysikeren Pierre Curie i 1895. Sammen opdagede de radioaktivitet og modtog Nobelprisen i fysik. Men deres kærlighed blev kort, da Pierre Curie døde i en trafikulykke i 1906.

Der er foredrag på disse to datoer: 9/10 og 6/11 kl. 17.30-19.30.

Det foregår på Studieskolen, Borgergade 12, 1. sal, aud. 122.

Jacqueline Rousselon

A2/B1 Pour l'amour ! - Foredrag på letforståeligt fransk

Tilmeld