A2/B1 Duras - forfatter, feminist og filmskaber - foredrag på letforståeligt fra

24.04.2020
kr. 125
Start 24.04.2020
Lektioner 2
Holdnr. 3165-20

Sted Borgergade 12, 1. Sal
Pris kr. 125

Forfatter, filmskaber, feminist, filosof, forlægger og journalist - Marguerite Duras er meget mere end forfatter. Kom og hør Jacqueline Rousselon fortælle på letforståeligt fransk om Marguerite Duras' utrolige liv og værk.

Marguerite Duras blev født i den franske koloni Indokina i 1914. Hendes forældre var begge lærere og hun havde to brødre. Da faderen dør i en alder af 49 år, ender familien med at leve ganske fattigt. Livet i Indokina fylder meget i Duras' romaner. Romanen L'Amant (Elskeren) fra 1984 handler om hendes egen forelskelse og seksuelle debut med en rig kinesisk arving. Romanen vinder den store franske litteraturpris Le prix Goncourt og filmatiseres af Jean-Jacques Annaud i 1992. Duras er ikke vild med filmen og skriver en ny version af romanen med titlen L'Amant de la Chine du Nord.

Duras' romaner er moderne både i skrift og tematikker. Hun er oversat til 35 sprog, og hun er en af de mest læste forfattere i den franske gymnasieskole. Hendes romaner, teaterstykker og film kredser om kærlighed, kvindelig seksualitet og alkohol. Hendes liv bød på barndom i en fransk koloni, som nygift bliver hun en del af modstandsbevægelsen i Frankrig under 2. verdenskrig, efter krigen bliver hun skilt, gift og skilt, hun er medlem af kommunistpartiet, men bliver smidt ud af partiet, hun laver et forlag, hun engagerer sig i en række sager bl.a. feminismen, kampen mod krigen i Algeriet og retten til abort. Hun er aktiv omkring 1968 og støtter de studerende.

Duras er alkoholiker og kæmper mod afhængigheden. Hun er jævnligt på afvænning, men uden succes. I 'La Vie matérielle' prøver hun at forklare sin alkoholisme.

Duras dør i 1996 i Paris.

Jacqueline Rousselon