Menu

A2/B1 Filmfestival i Cannes - foredrag på letforståeligt fransk

Dato
15.05.2020
Pris
kr. 125
Start 15.05.2020
Lektioner 2
Holdnr. 3166-20
 
Sted Borgergade 14, 1. Sal
Pris kr. 125

Kamel Benkaaba underviser i fransk på Studieskolen og i film og filmhistorie på Københavns Universitet. I anledning af årets filmfestival i Cannes inviterer Kamel til et foredrag på letforståeligt fransk om den sagnomspundne filmfestival. Han ridser festivalens historie op, fortæller bl.a. om dens betydning for filmindustrien og fransk kulturliv. Hvordan sammensættes juryen? Hvilke år har haft særlig betydning i filmhistorien?

Kamel giver selvfølgelig også eksempler på Guldpalmevindere og giver sit bud på årets vigtigste film på festivalen.

Kamel Benkaaba

Kamel er født i Toulon i Frankrig og har boet i Danmark i 11 år. Han er cand.mag. i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og har desuden et maîtrise-diplom i information og kommunikation fra Aix-en-Provence. Kamel  er ekstern lektor i  Film- og Medievidenskab og har også undervist i fransk på Københavns Universitet. Han har 25 års erfaring i at undervise i fransk sprog på både folkeskole-, gymnasie- og universitetsniveau. Han har undervist på universitetet i Aix-en-Provence og har været gæsteunderviser på Sorbonne Nouvelle Universitet i Paris. Han holder jævnligt foredrag i både Danmark og Frankrig om fransk film og kultur.

Kamel anbefaler lige nu:
Steder: Sydfrankrig er min hjemegn, og jeg har derfor valgt tre fantastiske steder fra Provence, Alpes Côte d'Azur:

  • Porquerolles: en fantastisk ø med smuk natur i nærheden af Toulon, hvor Jean-Luc Godard har lavet "Pierrot le fou" med Anna Karina.
  • Les Calanques fra Marseille (Luminy) til Cassis: en vidunderlig vandretur på 20 km langs kysten.
  • Les Baux-de-Provence: en af Frankrigs smukkeste landsbyer som ligger 20 km syd for Avignon, hvor man kan opleve usædvanlige kunstudstillinger.

Litteratur: Selvom det er en meget barsk historie, vil jeg anbefale Leila Slimanis "Chanson douce", som fik den største litterære pris i Frankrig i 2016 (Prix Goncourt). Jeg vil også nævne Négar Djavadis ambitiøse roman "Désorientale", der samler mange temaer, private såvel som historiske.

Film:
der er mange store instruktører i Frankrig, bl.a. François Ozon, Bruno Dumont, Claire Denis. Én af de mest udfordrende og spændende er efter min mening Philippe Grandrieux, hvis film er eksperimentelle og giver tilskueren en stærk sanseoplevelse.

Vis mereVis mindre

A2/B1 Filmfestival i Cannes - foredrag på letforståeligt fransk

Tilmeld