Menu

A2/B1 Victor Hugo

Dato
09.04.2021
Pris
kr. 125
Start 09.04.2021
Lektioner 2
Holdnr. 3233-21
 
Sted Borgergade 12, 1. Sal
Pris kr. 125

Victor Hugo: politik, litteratur og passion.

Kom og hør Jacqueline Rousselon fortælle levende om en af Frankrigs store sønner.

Victor Hugo var modsætningernes mand. Han var royalist og bonapartist, inden han blev folkets advokat og fortæller, som vi allesammen kender. Han var en usædvanlig taler med en flamboyant politisk karriere. Han var ikke bleg for at udfordre Napoléon IIIs magt både i "Assemblée Nationale", hvor han var parlamentsmedlem og på barrikaderne. Han satte sit eget og sin families liv på spil for at forsvare sine idealer.

Victor Hugo er selvfølgelig mest kendt som romanforfatter med mesterværker som De elendige og Notre- Dame de Paris, Men han var også en talentfuld teaterforfatter og en fantastisk digter. Hans værk er kolossalt.

I Victor Hugos eget liv var der også masser af passion. Han var gift med Adèle, men var dybt forelsket i to andre: Juliette Drouet og Léonie Biard.
Kærligheden til frihed og retfærdighed var dog vigtigere end alt andet - selv hans eget liv: han blev forvist fra Frankrig og skulle leve i eksil i 20 år.

Frankrig gik i landesorg, da Victor Hugo døde i 1885.
Vi gentager succesen, da vi kun havde få pladser i efteråret.

Det foregår:
Den fredag den 9. april 2021 kl. 10.30-12.30.
Lokale 108.

Jacqueline Rousselon

Jacqueline Rousselon er født i Marseilles i Frankrig, og hun har boet i Danmark i 20 år. Jacqueline er, hvad der svarer til cand.mag. fra Frankrig. Hun har 20 års erfaring i at undervise i fransk sprog, kultur og samfund ikke bare i Danmark, men mange steder i hele verden. Jacqueline har f.eks. undervist i Aix-en-Provence, i Vermont i USA og på Harvard University i USA.
Jacqueline tager til Frankrig to-tre gange om året for at være sammen med familie og venner.

Jacqueline anbefaler lige nu:
Steder: Prøv de forskellige franske regioner, én ad gangen, de er meget forskellige indbyrdes. Det er blandt andet variationen mellem regionerne, der gør Frankrig så spændende. Hvis man er i Frankrig i længere tid, så kan man opleve noget helt andet, hvis man tager på en weekendtur til en anden region, det kan blive helt eksotisk.
Mad: Igen er det de regionale forskelle, der er mest fascinerende. Man skal spise det lokale køkken, det gør franskmænd altid. Prøv f.eks. om sommeren maden fra Sydfrankrig, der er baseret på olivenolie og grøntsager. Det bedste kød er lam fra de franske alper, det har en helt unik kraftig smag.
Film: Hold øje med Grand-biografen i København. De viser mange gode franske film, især mandag eftermiddage. Franske film er ofte både sjove og underholdende og handler om almindelige menneskers historie. De kan helt klart anbefales.
Vis mereVis mindre

A2/B1 Victor Hugo

Tilmeld