Menu

Italiensk film og debat - Mia madre

10. november 2022

Deltag i debatten om en italiensk film

Gode film indeholder altid nogle temaer, der er spændende at tale om. Når vi ser italienske film, lærer vi selvfølgelig noget sprog, men ofte også en masse om italiensk kultur, og det er værd at tale om.

Hvis du kan lide italienske film, og hvis du har lyst til at tale italiensk om film og diskutere temaerne, så kom med og se en italiensk film og deltag i den efterfølgende debat.

Alle er velkomne.

At være kvinde i Italien i dag. Karriere. Mødre og børn
Vi skal se filmen Mia madre - et drama fra 2015, instrueret af Nanni Moretti.
Hovedpersonerne er Ada, en ældre kvinde, der er indlagt på hospitalet, hendes søn Giovanni, en opmærksom og omsorgsfuld mand, og Margherita, der er en succesrig instruktør, der er i gang med at lave en vigtig film. Omdrejningspunktet er den eksistentielle krise, Margherita kommer i, fordi hun føler, at hun svigter sin syge mor. Samtidig er hun jaloux på broderen, der tager sig tid til at passe moderen.

Underviser Alessandra Sicuro laver på letforståeligt italiensk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på italiensk eller på dansk.

Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer. Hvad oplever du, når du ser italiensk film – er de anderledes end fx danske og amerikanske film?

Filmen lægger op til debat om mange vigtige temaer, fx kvindeliv i dag – hvordan er det at være kvinde i Italien? Og i Danmark? Hvordan kan man kvinder både gøre karriere og passe sin familie? Kan film bruges som et realistisk spejl af virkeligheden? Findes det perfekte forhold mellem individ og samfund?


Det foregår:
torsdag 10. november 2022 kl. 12.30-15.30
Borgergade 12, 1. sal, aud. 115-117

 
Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

 

Arrangementet er udsolgt.