Menu

Salento i Puglia - foredrag på letforståeligt italiensk

Dato
12.11.2021
Pris
kr. 195
Start 12.11.2021
Lektioner 2
Holdnr. 1454-21
 
Sted
Pris kr. 195

Salento: Una storia, una danza misteriosa e mille racconti. Dal medioevo in poi.

Salento byder på store, gamle, søvgrå oliventræer, azurblåt hav og hvidkalkede landsbyer, elegante barokkirker, -pladser og -palazzi og i baggrunden både romerske, græske og forhistoriske ruiner.
Salento er den sydlige del af regionen Puglia, som udgør Italiens støvlehæl. Alessandra Sicuro er født og opvokset der, og du kan opleve hendes levende fortællinger om den antikke region.
Alessandra kommer bl.a. ind på Otrantos pragtfulde mosaikker og byens dramatiske fortid, og hun tager dig med til Lecce, som kaldes "Barokkens Firenze" på grund af alle dens imponerende bygninger i barokstil. Pietra leccese er den bløde, gule kalksten, der bruges til de fantastiske udsmykninger på paladser og kirker i byen: relieffer, ansigter, grimasser, fabeldyr, frugt og engle. Hun fortæller om masserie og Torri costiere - imponerende bygningsværker fra den spanske periode. Du kommer også til både at se og høre om den mystiske dans Pizzica, som stammer fra et gammelt helbredelsesritual mod et mytisk edderkoppebid.

Alessandra Sicuro giver dig en indførsel i denne smukke og lidt eksotiske del af Italien, som er så rig på kultur, gastronomi, musik, historie og traditioner.

Foredraget holdes på let forståeligt italiensk, og vi serverer et glas vino rosso pugliese i pausen.

Det foregår:
Fredag den 12. november kl. 17.00-19.00
Borgergade 12
Vi sender en mail om det præcise lokale nogle dage før.Vel mødt!

Alessandra Sicuro

Alessandra Sicuro er kandidat i sprog og litteratur fra universitetet i Lecce i Puglia, hvor hun kommer fra. Hun har boet i Danmark i mange år og har altid arbejdet med det italienske, fx som ekstern lektor på CBS (Handelshøjskolen) og ved Det Italienske Kulturinstitut. Alessandra har undervist på Studieskolen i flere omgange.
”La lingua italiana è una finestra su un universo che ha in sé arte, cultura, storia, un determinate modo di vivere. Imparare la lingua significa aprire gli occhi su questo universo." (Det italienske sprog er et vindue ind i et univers af kunst, kultur, historie, en bestemt måde at leve på. At lære italiensk er at åbne øjnene for dette univers).
Alessandras store passion er sprog, kunst og poesi, hun skriver digte - in italiano, naturalmente - og maler. Du kan tit være heldig at støde på en udstilling med Alessandras billeder. I mellemtiden kan du nyde en smagsprøve på hendes hjemmeside.

Alessandra anbefaler:
Musik: Le OTTO stagioni: Vivaldi +Piazzolla eller "Guarda che sera" på den fortryllende originalversion fra 50'erne med Fred Buscaglione.
Kunst: "Det er svært at vælge ét værk, for Italiens patrimonio artistico er enorm." Men Alessandra nævner Dosso Dossi, Sofonisba Anguissola, Savinio.
Litteratur: Mercanti avventurieri. Storie di viaggi e di commerci Brilli Attilio
La coscienza di Zeno. Italo Svevo.
Valerio Magrelli. Poesie.
Vis mereVis mindre

Salento i Puglia - foredrag på letforståeligt italiensk

Tilmeld