Menu

Film og debat på spansk

30. september 2020

Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til de spørgsmål, så kom og se spanske film og tal om dem med andre filminteresserede.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen.

Efter filmen går debatten i gang - vi har sat god tid af til, at vi taler om filmens temaer. Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Vi skal se filmen Mientras dure la guerra  (Alejandro Amenábar, 2019, Spanien/Argentina) (103 minutter).

Salamanca sommeren 1936: Hæren har taget magten i Spanien, og den berømte forfatter og rektor ved Salamancas Universitet Miguel de Unamuno ser, hvordan det nye regime ødelægger alt, som blev bygget op under den Anden Republik. Franco bliver udpeget til Generalísimo, og en grusom konflikt tegner til at ændre Spanien for altid. Hvad kan Miguel de Unamuno som den væsentligste og mest indflydelsesrige forfatter i Spanien i denne periode gøre? Kan han få Franco til at ændre sin måde at se på Spanien?
Filmen er baseret på historiske begivenheder omkring begyndelsen af den spanske borgerkrig.

Efter filmen diskuterer vi, hvilken rolle Miguel de Unamuno spillede i den politiske konflikt, og hvordan den spanske borgerkrig udviklede sig. Filmen blev lavet i 2019, der var 80-året for afslutningen på den spanske borgerkrig.

Det foregår:
Onsdag 30. september 2020 kl. 12.15-14.45
Borgergade 12, 1. sal, aud. 119


Det er gratis, men tilmelding nødvendig. Tilmeld dig nedenfor.

Alle er velkomne.