Menu

Film og debat på spansk

04. november 2020

Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til de spørgsmål, så kom og se spanske film og tal om dem med andre interesserede.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen.

Efter filmen går debatten i gang, og vi har sat god tid af! Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk.

Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.  

Vi skal se filmen La trinchera infinita (Jon Garaño, Aitor Arregi & Jose Mari Goenaga, 2019, Spanien) (147 minutter).

Higinio er en republikaner, der bliver forfulgt af Francos regime ved slutningen af den spanske borgerkrig. Med hjælp fra sin kone skjuler han sig i et hul i sit eget hus. Han venter på den dag, hvor han igen kan gå ud og være fri - dog bliver ventetiden lang. I mere end 30 år ser han fra sit hul, hvordan Spanien lever under Francos regime. Filmen er baseret på en sand historie. Efter filmen vil vi diskutere, hvad det betyder at holde sig skjult i mere end 30 år uden at være i kontakt med det omgivende samfund, og hvordan man efterfølgende håndterer virkeligheden. Filmen blev lavet i 2019, der var 80-året for afslutningen af den spanske borgerkrig.


Det foregår:
Onsdag 4. november 2020 kl. 12.00-15.00
Borgergade 12, 1. sal, aud. 122

Det er gratis, men tilmelding nødvendig. Tilmeld dig nedenfor.

Alle er velkomne.