Menu

Spansk filmeftermiddag med film og debat

08. april 2022

Se filmen El laberinto del fauno – og tal med om den

Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se spanske film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

Vi skal se filmen El laberinto del fauno (Guillermo del Toro, 2006, Spanien, 112 minutter).
Der er tale om en fantastisk og visuelt spændende film, der på en helt unik måde blander fantasi og virkelighed til en form for magisk realisme, som skildrer den barske virkelighed efter borgerkrigen i Spanien.
Filmen foregår i 1940’erne, hvor det var meget svært at være republikaner på ’den forkerte side’ og dermed ’rojo’. Det var som bekendt Franco, der vandt krigen, og han styrede landet med hård hånd under hele sin periode som Spaniens diktator, dvs. i mere end 40 år. Det betød, at enkerne efter mænd, som var faldet eller forsvundet under krigen på republikansk side, var meget ilde stedt, da de ikke havde nogen til at forsørge sig selv og deres børn og derfor måtte bide al skam i sig og gifte sig med den, der bød sig til. Sådan er situationen også i El Laberinto del Fauno, hvor vi møder 11-årige Ofelia, hvis mor gifter sig med en højtstående falangist, der opererer i bjergene i Nordspanien. Ofelia finder trøst og hjælp i skovens ånder og væsener, der sætter hende på prøver for at hjælpe hende til at hjælpe sin mor.
El Laberinto del Fauno er et vidunderligt eventyr, der tager temaer op om borgerkrigens efterspil, om Las dos Españas og om barnets indblik i de voksnes verden – og så er det en virkelig flot film, som man ikke glemmer igen.

Underviser Anne Højgaard Christiansen laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til Guillermo del Toros film og efterkrigstidens Spanien og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk.  

¡Biénvenidos!

Det foregår:
Fredag 8. april 2022 kl. 16:00-18:30
Borgergade 12, 1. sal, lokale meddeles

Det er gratis, men du skal tilmelde dig. Det kan du gøre her.