Menu

Den spanske film Maixabel og debat

26. oktober 2022

Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se spanske film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen.

Efter filmen går debatten i gang.

Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.   

Vi skal se filmen Maixabel (2021, Icíar Bollaín, Spanien, 115 min), der er baseret på en sand historie. I 2000 mister Maixabel Lasa sin mand, Juan María Jáuregui, der bliver myrdet af ETA. Elleve år senere modtager hun en usædvanlig anmodning. En af morderne har bedt om at møde hende i fængslet i Nanclares de la Oca i Álava, hvor han afsoner en dom efter at have brudt sine forbindelser med terrorgruppen. På trods af tvivl og stor smerte indvilliger Maixabel i at mødes ansigt til ansigt med det menneske, der koldblodigt slog den mand ihjel, der havde været hendes livsledsager, fra hun var 16 år gammel. Filmen har fået meget flotte anmeldelser.

¡Biénvenidos!

Det foregår:
Onsdag 26. oktober 2022 kl. 12.15-15.15
Borgergade 12, 1. sal, lokale meddeles


Vi sender dig en mail få dage inden med det rigtige lokalenummer.

Det er gratis, men du skal tilmelde dig. Det kan du gøre her.