Den chilenske film Nadie sabe que estoy aquí og debat

28. september 2022

Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se spanske film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen.

Efter filmen går debatten i gang.

Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Vi skal se filmen Nadie sabe que estoy aquí (’Ingen ved, at jeg er her’, 2020, Gaspar Antillo, Chile, 91 min). Filmens hovedperson er Memo Garrido, en tidligere barnestjerne i den latinamerikanske musikindustri. Efter nogle traumatiske oplevelser vælger han at trække sig tilbage fra musiklivet, og han har de sidste 15 år levet isoleret hos sin onkel på en ø i det sydlige Chile uden nogen forbindelse til omverdenen. Men da Marta dukker op - en kvinde, der forandrer hans liv for altid - lykkes det ham at se fortidens spøgelser i øjnene. Gaspar Antillo opbygger en karakter fyldt af indre konflikter, der konstant søger efter måder at udtrykke sig på. En følsom film, der siger meget med få ord. Den handler om berømmelse, social isolation, barndomstraumer og hvordan man overvinder eller ikke overvinder dem, om online chikane og om den magt folk føler, at de har over andre.

¡Biénvenidos!

Det foregår:
Onsdag 28. september 2022 kl. 12.15-15.15
På Studieskolen, Borgergade 12, 1. sal

Vi sender dig en mail få dage inden med det rigtige lokalenummer.

Det er gratis, men du skal tilmelde dig. Det kan du gøre her.