Menu

Debat og spansk film

16. februar 2022

Se filmen Ya no estoy aquí – og tal med om den

Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk?

Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se spanske film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen.

Efter filmen går debatten i gang.

Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Vi skal se filmen Ya no estoy aquí (Fernando Frías de la Parra, 2019, México, USA) (111 minutter). Historien finder sted under den såkaldte narkokrig i Mexico i slutningen af 00'erne. Filmen fortæller historien om Ulises, der er en 17-årig dreng fra et fattigt kvarter i Monterrey, Nuevo León i Mexico. Sammen med vennerne Chaparra, Negra, Pekesillo og Sweatshirt er han fan af cumbia, et samlende kunstnerisk udtryk for urban Colombia-kultur. I Monterrey er der vold udløst af narkokrigen i Mexico, og i de folkellige kvarterer i hovedstaden i Nuevo León er der sammenstød mellem narkokarteller. En af dem, kaldet Los F, laver et dødbringende angreb mod Los Pelones, en rivaliserende gruppe fra det kvarter, hvor Los Terkos bor. Ulises er ved en fejltagelse til stede ved forbrydelsen, og et af medlemmerne af Los Pelones identificerer ham og truer med at dræbe ham og hans familie. Derfor må han flygte til USA.

¡Biénvenidos!


Det foregår:
Onsdag 16. februar 2022 kl. 12.15-14.45
Borgergade 12, 1. sal, lokale meddeles


Det er gratis, men du skal tilmelde dig. Det kan du gøre her.