Menu

Spansk sommerbio med debat

19. august 2021

Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk?

Hvis du kan svare ja til de spørgsmål, så kom og se spanske film og tal om dem med andre filminteresserede.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen.

Efter filmen går debatten i gang - vi har sat god tid af til, at vi taler om filmens temaer. Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Vi skal se filmen Dolor y gloria (Pedro Almodóvar, 2019, Spanien) (108 minutter).

Filmen handler om filminstruktøren Salvador Mallo, som har nydt stor succes i livet. Samtidig plages han af diverse lidelser og følelsen af tomhed. I jagten på livets mening drømmer Salvador sig tilbage til barndommen, fattig på penge, men rig på kærlighed fra sin viljestærke mor. Han mindes drengeårenes narrestreger og det første strejf af seksuelt begær.
Efter filmen vil vi diskutere, hvad berømmelse og karriere betyder i forhold til andre aspekter af livet, og hvorfor Almodóvar er af den opfattelse, at skabelse af film er umulig at adskille fra livet selv. Til sidst vil vi komme ind på, hvorvidt hovedpersonen Salvador Mallo er Almodóvars alter ego.


Det foregår:
Torsdag 19. august 2021 kl. 13.45-16.15
Borgergade 12, 1. sal, lokale meddeles


Det er gratis, men tilmelding nødvendig. Tilmeld dig nedenfor.

Alle er velkomne.