Menu

Mexico på film - foredrag på letforståeligt spansk

Dato
30.10.2020
Pris
kr. 125
Start 30.10.2020
Lektioner 2
Holdnr. 1592-20
 
Sted Borgergade 14, 1. Sal
Pris kr. 125

Kom og lær Mexico at kende!
På Studieskolen belyser vi i dette efterår Mexico fra mange sider, herunder også gennem landets mange, spændende film. Mexico er et af de vigtigste og mest produktive filmlande i Latinamerika, tænk bare på film som den oscarvindende Roma, et fascinerende sort/hvid tidsbillede fra 70'ernes Mexico City, eller Sin Nombre, som fortæller om pandillas og flygtningestrømme mod El Norte, det rige U.S.A.
Anne Højgaard Christiansen vil introducere nogle af de bedste film og instruktører, og gennem smagsprøver fra filmene får du et indtryk af, hvad du kan opleve fra Mexico som filmland.
Anne Højgaard Christiansen, der underviser her på Studieskolen, har en stor viden om og et stort engagement i film. Hun har bl.a. gennem 18 år deltaget i San Sebastián filmfestivalen for den danske presse. Læg hertil, at hun er en eminent formidler.

Anne Højgaard Christiansen holder foredraget på letforståeligt spansk - alle er velkomne.

Det foregår:
fredag 30. oktober kl. 16.30-18:00
Studieskolen, Borgergade 14, lokale 128

Anne Højgaard Christiansen

Jeg hedder Anne og er cand.mag. i spansk og mediefag fra Københavns Universitet. Jeg har beskæftiget mig med spansk og latinamerikansk sprog og kultur, lige siden jeg som 24-årig var på interrail i Europa og kom igennem Madrid. Her mødte jeg en pige i Retiro-parken i Madrid, og jeg spurgte hende på engelsk, om hun kunne vise mig vej til et toilet. Hun bad mig følge med, og jeg forsøgte at tale med hende i de samtlige 20 minutter, vi gik sammen. 
Men da hun ikke talte engelsk og jeg ikke spansk, blev det til en vandring i ufrivillig tavshed. 
Da jeg kom hjem til Danmark besluttede jeg at lære spansk, og siden gik det slag i slag med en lang rejse til Sydamerika (Ecuador, Peru og Colombia) og derefter et universitetsophold i Oviedo i Nordspanien.
Jeg har læst spansk som hovedfag på universitetet i København og har både undervist voksne og gymnasieelever gennem de sidste 12 år. Jeg har været i Spanien mindst en gang årligt – mest i nord, men også i Madrid, Malaga, Sevilla og Granada.
Den by, jeg dog kender bedst, er nok San Sebastián i Baskerlandet, hvor jeg har deltaget i den internationale filmfestival gennem de sidste 15 år. Efter min mening en af de absolut smukkeste byer i Spanien med sin beliggenhed ved Atlanterhavskysten – byen kaldes også for ’Lille Rio’. Og så er byen også kendt for de overdådige tapas, som her er lidt anderledes og kaldes pintxos. Min store interesse for spansksprogede film har jeg fået afløb for som skribent for blandt andet Weekendavisen og ved kurser på Folkeuniversitetet.
I 1993 blev jeg pilgrim på cykel fra Pamplona til Santiago de Compostela i det vestligste Spanien, og det var en stor oplevelse for mig. Jeg har også været i Nicaragua og Mexico, og jeg er slet ikke færdig med at opleve den latinamerikanske verden med den mangfoldige natur og kultur.

Vis mereVis mindre

Mexico på film - foredrag på letforståeligt spansk

Tilmeld