Menu

Tysk film og debat: Lola rennt

Dato
19.01.2024
Pris
kr. 0
Start 19.01.2024
Lektioner 3
Arrangement nr. 1150-23
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Pris kr. 0

Se filmen Lola rennt - en moderne klassiker fra 90'ernes Berlin
Hvis du har lyst til at se (eller gense) en spændende tysk film og diskutere den med andre, så kom med til vores første tyske film- og debatarrangement.

Her har du mulighed for at lære noget om Berlin i 90'erne, diskutere de emner og spørgsmål, filmen bringer på bane og forbedre din lytteforståelse og dine talefærdigheder.

Alle er velkomne.

En hæsblæsende og tankevækkende film
Vi skal se filmen Lola rennt, en filmklassiker fra 1998, der også var et stort hit i Danmark.

Filmen foregår i Berlin og handler om den unge kvinde Lola, hvis kæreste Manni har glemt en pose med 100.000 D-mark i et S-tog. Pengene skulle han aflevere til nogle gangstere, og nu har Lola kun 20 minutter til at skaffe pengene. Så hun løber! Stok og sten gennem Berlins gader går handlingen i denne actionfyldte, eksperimenterende historie.

Filmen er utroligt medrivende og et fantastisk øjebliksbillede af Berlin, som det så ud i slutningen af 90?erne. Samtidig stiller filmen også mange interessante spørgsmål, som vi bagefter debatterer. Spørgsmål om fx betydningen af tid, konsekvenserne af enkelte beslutninger og om vi selv kan bestemme vores skæbne.

Underviser Verena Jain-Warden giver på letforståeligt tysk en kort introduktion til filmen og særlige elementer, du kan være ekstra opmærksom på under filmvisningen.

Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på tysk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og du kan fx kommentere, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt (eller ikke) kunne lide den, eller hvad du tænker om filmens temaer.

Vi glæder os til at se dig.

Det foregår:
fredag d. 19. januar 2024 kl. 16.30-ca. 19.00
Borgergade 12, 1. sal, lokale 108

Obs: ny dato og lokale

Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Verena Jain-Warden

Verena Jain-Warden har en ph.d. i engelsk litteratur fra universitetet i Bonn, Tyskland. Hun er uddannet lærer i tysk som fremmedsprog fra Goethe Institut og underviser i tysk på Studieskolen.
Oprindeligt kommer hun fra en by tæt på Köln. Hun har boet i Danmark i fem år med sin mand og sine to små døtre.

Verena anbefaler:
Litteratur:
”Bogen Tschick af Wolfgang Herrndorf er en god bog, hvis man har lyst til noget, som er nemt at forstå og som giver god stemning. Wolfgang Herrndorf skrev også en spændende blog, Arbeit und Struktur, hvor han dokumenterede sit arbejde og sin kritiske sygdom. Ellers er jeg stor fan af Thomas Mann – hans sprog er kompliceret, men når man vænner sig til det, kan man næsten smage ordene!”

Rejser til Tyskland:
”Det tager kun omkring en time at rejse fra Köln til Frankfurt med ICE-toget. Men jeg ville anbefale at tage et langsommere IC-tog fra Köln eller Bonn til Frankfurt. IC-toget kører på den 'rigtige' (venstre) side af Rhinen gennem smukke landsbyer og langs et historisk naturområde, som har inspireret mange forfattere. Man kan f.eks. se den berømte Lorelei-klippe og bjerget Drachenfels, hvor Siegfried dræber en drage i Nibelungenlied.”

Vis mereVis mindre

Tysk film og debat: Lola rennt

Tilmeld